Közlekedés

2024.08.22. 08:00

Kiskapura leltünk a Házgyárin

A városban közlekedők körében ismert, hogy a Házgyári út nyugati szakasza is – biztonsági okokból – csak hatvan kilométer per órával járható. Az intézkedés érthető, viszont egy kiskapura leltünk. Van egy szakasz, ahol a folyamatos sebességkorlátozás – ha csak rövid szakaszon is, de – feloldódik. Mert egy kereszteződés feloldja, s csak később ismétlődik a tábla.

Benkő Péter

A kereszteződést az ipari zóna irányából levezető út – Henger, illetve Piramis utca – képezi, melynek végén egyébként stoptábla kötelezi megállásra a Házgyári utat elérőket jobbra vagy balra kanyarodás előtt. Nos, itt, ezen a helyen leltünk egy kiskapura, ahol a Házgyári hatvanas korlátozását a csomópont feloldja, s vagy száz méter (ránézésre!), illetve egy autóbuszöböl után ismétlődik meg újra a sebességkorlátozás.

Itt leltünk egy kiskapura: a sebességkorlátozás egy rövid szakaszon nem áll fenn
Itt leltünk egy kiskapura: a sebességkorlátozás egy rövid szakaszon nem áll fenn
Fotó: Benkő Péter/Napló

Nem nyer tehát sok időt az ügyeskedő, a rövid szakaszt kihasználva gyorsítani kívánó autós, tapasztalatunk szerint végig betartja mindenki a hatvanat, mégis érdekes, hogy nem a kereszteződésben, hanem jóval lejjebb helyezték el az ismétlő táblát. Biztos van valami oka…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában