Patrik és Füles

2024.08.12. 19:40

A várnál fogadták a „szamaras” srácot

A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalomról indulva az egész országot végiggyalogolta Füles nevű szamarával az elmúlt hetekben Koszonits Patrik. A 19 éves fiatalember célja egy szamárrezervátum létrehozása, a túra keretében Várpalotára is ellátogatott.

Szabó Péter Dániel

Sokan kíváncsiak voltak a közösségi médiában is népszerű Patrikra, s természetesen négylábú társára, Fülesre a várpalotai Thury-várnál. Többtucatnyian fogadták őt a település központjában, Katona Csaba alpolgármester még egy apró ajándékkal is meglepte az ifjú utazót, akit helyi lovasok is elkísértek egy szakaszon.

Koszonits Patrik és szamara, Füles a várpalotai Thury-várnál
Koszonits Patrik és szamara, Füles a várpalotai Thury-várnál
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A helyszínen elmondta, július elején indult útnak Füles nevű szamarával, hogy a Kéktúra útvonalán 400 kilométert bandukolva teljesítse vállalását a mosonmagyaróvári végcélig. Útjával a csacsikat kívánta népszerűsíteni, és adományokat gyűjtött az általa megálmodott ásotthalmi szamárrezervátum létrehozásához. Vágóhídról szeretne szamarakat menteni, otthont adna nekik, illetve a Spanyolországban, Olaszországban már népszerű szamárturizmust vezetné be itthon. Az eddig kapott adományokból már takarmányt vásárolt, és továbbra is várja a támogatásokat.  

Több mint 400 kilométeres útjuk nagy része a Kéktúra útvonalán és kisebb mellékutakon vezetett, a napokban értek el végcéljukhoz, Mosonmagyaróvárra, ahol szintén nagy tömeg fogadta őket. A rengeteg jó tanács mellett magánszemélyek és önkormányzatok is sátor- és tisztálkodási hellyel segítették a vándorokat, akik mintegy 40 települést érintettek kalandjuk során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában