Sárkányhajós világbajnokság

2024.08.29. 11:00

„A sárkányt csak a főnix győzheti le!”

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. főnixmadár-mintáját viseli a pólóján a magyar Főnix Power Team Sportegyesület a sárkányhajó-világbajnokságon, amelyet 14. alkalommal szervez meg a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség, ezúttal Ravennában szeptember 3–8. között – hangzott el sajtótájékoztatón, a manufaktúránál lévő Apicius kávéházban augusztus 28-án, szerdán.

Kovács Erika

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere büszkén beszélt a vármegyeszékhely olimpikonjairól, akik kitűnően szerepeltek Párizsban. Azt mondta, Veszprém mindig támogatta, illetve ma is támogatja a sportolókat, legyenek hobbi- vagy profiszintűek. Kifejtette, a város száméra fontos a mozgás, a sportolás segítése.

Sajtótájékoztatón beszéltek az illetékesek a közelgő sárkányhajó-világbajnokságról
Sajtótájékoztatón beszéltek az illetékesek a közelgő sárkányhajó-világbajnokságról
Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Simon Attila, a porcelánmanufaktúra zrt. vezérigazgatója és Ficsor Karolina, a Főnix Power Team Sportegyesület elnöke bejelentette, a sárkányhajó-sportegyesület versenyzői a következő versenyévadban herendi mintás ruházatban versenyeznek, mely az újjászületés szimbólumát, a főnixmadarat jeleníti meg. A minta egy tradicionális kínai motívum újratervezett változata. Elhangzott továbbá, az egyesület célja, hogy nemzetközi porondon is képviselje Magyarországot, amire kiváló alkalom nyílik a világbajnokságon. – A sárkányt csak a főnix győzheti le. Így legyen! – fogalmazott Ficsor Karolina. A manufaktúrával együtt álmodták meg a mezt, amelyet viselnek; azon a madár mellett egy különleges herendi minta is látható, mely színeiben a nemzeti lobogót idézi meg.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

– Az együttműködés közös értékeken alapul, mint az értékteremtés, az elkötelezett munka, az összetartás és a kitartás – fogalmaztak a szónokok. 

A sajtótájékoztatón megjelent mások mellett Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Egyesület elnöke is, aki méltatta a magyar csapatot, mely először vesz részt világbajnokságon, majd e különleges sportág kulisszatitkait osztotta meg a jelenlévőkkel. 

Az eseményen 30 ország 163 klubja képviselteti magát különböző korosztályokban. Az 5702 versenyző között 202 magyar sportoló áll rajthoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában