Országos rekordkísérlet

2024.07.08. 17:30

Vízipisztolycsata a pápai Várkertfürdőben (videó, képgaléria)

A Magyar Fürdőszövetség immáron második alkalommal rendezett országos vízipisztolycsatát. A rekordkísérlethez a pápai Várkertfürdő első alkalommal csatlakozott, melynek keretében több mint 150-en vettek vízipisztolyt a kezükbe.

Haraszti Gábor

A résztvevők kora délután izgatottan készültek a csatára, a gyermekek nagy örömmel és lelkesedéssel töltötték a pisztolyokat, a felnőttek pedig – ha csak kis időre is, de – újra gyereknek érezhették magukat. A Magyar Fürdőszövetség célja – a vízipisztoly-csatával is –, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben való megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez.

Kicsik és nagyok egyaránt vízipisztolyt ragadtak a pápai medencében
Kicsik és nagyok egyaránt vízipisztolyt ragadtak a pápai medencében
Fotó: Haraszti Gábor

Strand, csúszda, lángos, fagyi és egy jó hangulatú vízipisztolycsata? Miért ne?

Az országos vízipisztolycsatát 2023-ban hirdették meg először, akkor 40 fürdő csatlakozott a magyar rekordkísérletet célzó akcióhoz és összesen 5900-an lövöldöztek egymásra. Újdonság volt idén, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyt a csata. A kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek, családok elérhető közelségben találhattak ehhez fürdőt. A rekordkísérlet lényege az volt, hogy 15 percen át kellett a vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen. A szervezők ajándék vízsugárvetőkkel kedveskedtek a regisztrálóknak, sokan már előzetesen leadták részvételi szándékukat, de a helyszínen is többen jelentkeztek.

Vízipisztolycsata Pápától Debrecenig

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező koordinálta, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal kötöttek össze. A Várkertfürdőben az ugrótoronyból figyelték a kültéri medencét, ahol sikerült a kísérlet, hiszen a csata jóval több mint 15 percig tartott. A szövetség tájékoztatása szerint  harminchét helyszínen zajlottak a vízi összecsapások, az akcióban országszerte 5500 fő vett részt, ami azt jelentette, hogy új rekord nem született, ám emiatt senki nem lógatta az orrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában