Olvasónktól

2024.07.23. 12:00

Vendégvonzó falunap gazdag programmal

Még a tikkasztó hőség is alábbhagyott kissé, mikor a falu lakói, elszármazottak és a más településekről érkező szép számú vendégsereg gyülekezett Németbánya közösségi központjában.

Veol.hu

Fotó: Kiss Albertné

Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester és Titz Tibor ceremóniamester köszöntötte a megjelenteket, majd a Bála-gálára benevezett csapatok –szurkolóik kíséretében – elindultak a sportpályára. Három baráti társaság mérte össze erejét és kreativitását a paraszti élet munkáiból vett, játékos feladatokban: a helyiek mellett a herendi Mozaikcsapat és a Szürke Szamarak csoportja küzdöttek a Bála-kupáért. Fáradhatatlanul görgették a szalmabálákat, talicskáztak, gumicsizmát és krumplit hajigáltak célba a nagy hőségben. Végül a fődíjat és a vele járó pálinkát a hazai csapat nyerte. 

Fotó: Kiss Albertné

A délutáni változatos programban a kicsik is jól szórakoztak: arcfestés, óriás bubishow, ugrálóvár és Rudi bohóc műsora várta őket. A több mint négyórás műsor a Gráciák dalaival indult, majd a tizenöt éve működő Sümegi Hastánc Egyesület nőies tánca következett. Nagy tetszést aratott a Pápai Black Bunny RRC gyermektáncosainak bemutatója is. A gazdag programot egy tradicionális folkshow zárta, melyet a Kárpát-medencei tánckultúrát terjesztő HuNKuNDaNCe Együttes adott elő. Az esti gulyásparti után a Ritmus együttes biztosította a kora hajnalig tartó, kitűnő báli hangulatot. A rendezvényt a Németbányai Kostaiger Mihály KHE, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Western Platoon SE támogatta. 

Kiss Albertné

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában