Közösségi összefogás

2024.07.18. 10:00

Újragondolták a buszmegállót Ugodon

Az Ugodi Hagyományőrző Egyesület tagjai rendszeresen szerveznek különböző akciókat a településen. Legutóbb a település egyik utcájának buszmegállóját újították fel, gondolták újra.

Haraszti Gábor

Az egyesület közel két éve alakult meg tíz fővel. A tagok többek között a kulturális hagyományok őrzését, közösségi rendezvények szervezését és lebonyolítását, a falu díszítését tűzték ki célul. Húsvétkor, halloweenkor vagy épp karácsonykor ötletes dekorációkkal igyekeznek egy kis színt vinni a falu életébe. 

A fel-és leszállókat megújult buszmegálló fogadja Ugodon
A fel- és leszállókat megújult buszmegálló fogadja Ugodon
Fotó: Haraszti Gábor

Legújabb ötletük nyomán a Vasút utca kissé elhanyagolt buszmegállóját gondolták újra: a megálló falára színes virágokat festettek, felkerült egy saját kezűleg, régi fából készített polc, melyre tányérokat, csészéket helyeztek, a pad deszkáját újrafestették, a sarokba virágcserepet helyeztek ki.

– Közös ötlet volt, hogy a buszmegállót felújítsuk, a gondolatot pedig tettek követték. Takarítottunk, festettünk, dekorációkkal színesítettük a megállóhelyet, nagy örömünkre a helyiektől kivétel nélkül pozitív visszajelzéseket kaptunk. Természetesen itt nem állunk meg, legközelebb a Vasút utca végén található megálló mellett egy retró konyhát szeretnénk berendezni – tájékoztatott Gazdigné Árki Andrea egyesületi tag.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában