95 kilométeres túra

2024.07.15. 16:34

Tekertek a türrös tanárok

Évekkel ezelőtt egy végül sikeres, egynapos próbálkozásnak indult, az idén viszont már kétnapos kerékpártúrává nőtte ki magát a pápai Türr István Gimnázium tanárai számára szerveződött tanévzáró kerékpározás. A húszfős csapat közel 100 kilométert kerékpározott.

Haraszti Gábor

Az ötletet a diákok körében szervezett, egyre népszerűbb kerékpártúrák adták. Az előző években egynapos túrákat szerveztek, melyek helyszínéül a Balatont választották, melynek keretében kétszer tették meg a balatoni kerékpáros kiskört.

A türrös tanárok 95 kilométert kerékpároztak
A türrös tanárok 95 kilométert kerékpároztak
Fotó: Türr-gimnázium

– Az idei évben helyszínként maradt a Balaton. Változás annyi történt, hogy most nem a keleti, hanem a nyugati oldalt választottuk – tájékoztatott Kéthely György túravezető. – Keszthelyről az északi part irányába indultunk, megcsodáltuk Vonyarcvashegy és Balatongyörök határán a Szent Mihály-dombot és a rajta elhelyezkedő kápolnát. Továbbhaladva útközben megálltunk a balatongyöröki Szépkilátónál, a szigligeti hajóállomáson, majd onnét továbbtekerve hosszabb pihenőt tartottunk Badacsonyban. Az estét Révfülöpön töltöttük, másnap reggel hajóval utaztunk Balatonboglárra. Feltekertünk a Gömbkilátóhoz, végigsétáltunk a lombkorona tanösvényen. Rövid pihenőt tartottunk Balatonmáriafürdőn, Balatonberényben fürödtünk is a tóban. A keszthelyi vonat indulásáig nem sok időnk maradt, de nyugodt tempóban, egyenletes sebességgel haladva teljesítettük az utolsó szakaszt – részletezte a túravezető.
A pedagógusok két nap alatt összesen 95 kilométert tekertek. A nagy meleg ellenére csapatuk mind a húsz tagja könnyedén teljesítette a tervezett útvonalat. – Örülök, hogy a kollégák elfogadták a meghívásomat. Mindig jó érzéssel tölt el, ha egy csoporttal – álljon az diákokból vagy pedagógusokból – a közös cél érdekében össze lehet fogni. Remélem, a jövőben is lesz folytatás – bizakodott a szervező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában