Kerekasztal-beszélgetés

2024.07.26. 12:00

Táj-Kapocs Alapítvány a Művészetek völgyében

A Táj-Kapocs Alapítvány tevékenységéről, céljairól tartottak kerekasztal-beszélgetést Kapolcson a Művészetek Völgye Fesztivál idején.

Szijártó János

A programon részt vett Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, az alapítvány képviseletében pedig Oszkai Réka, a kuratórium elnöke, valamint Hoffner Tibor, Kovács István és Kovács Norbert kuratóriumi tagok.
Navracsics Tibor a térségek specialitásaira épülő fejlesztési programok szükségességét emelte ki. Hangsúlyozta, hogy ezek a programok nemcsak a helyi gazdaság fellendítésében, hanem a közösségi élet élénkítésében is jelentős szerepet játszanak.

A Táj-Kapocs Alapítvány kerekasztal-beszélgetésének résztvevői (balról): Hoffner Tibor, Kovács Norbert, Oszkai Réka, Navracsics Tibor és Kovács István. A szervezők reményei szerint a beszélgetés inspirációt adott mindazoknak, akik elkötelezettek a vidéki térségek fejlesztése és a közösségek erősítése mellett
Fotó: szervezők

Oszkai Réka a Táj-Kapocs Alapítvány féléves munkáját és tapasztalatait összegezte. Kiemelte, hogy a szervezet középpontjában egy érték- és közösség-vezérelt térségfejlesztési modell áll, amelynek célja az élhető vidék megteremtése. E cél elérése érdekében az alapítvány szorosan együttműködik a területen működő önkormányzati, gazdasági és civil szervezetekkel.
Hoffner Tibor az ifjúság helyben tartásának fontosságáról beszélt, és bemutatta a hamarosan induló Balaton-felvidéki Ifjúsági Akadémiát. Kovács Norbert – közismertebb nevén Cimbi – a közösségek összetartó erejéről és a hagyományőrzés jelentőségéről szólt. Kiemelte, hogy a helyi értékek és emberek bevonása alapvető fontosságú a közösségek megerősítésében. Kovács István a hálózatépítés fontosságára hívta fel a figyelmet, ami nélkülözhetetlen a sikeres térségfejlesztéshez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában