Jótékonysági találkozó

2024.07.21. 07:00

Rock'n'roll-életérzés Pápakovácsiban

A Black Jack's RC West Hungary első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal amerikai autós, motoros fesztivált rendezett Pápakovácsiban. A jótékonysági találkozó résztvevői a Pápakovácsi Mesevár Német Nemzetiségi Óvodának gyűjtöttek.

Haraszti Gábor

A fesztivál különlegessége egy 1953-as Buick volt

Fotó: Haraszti Gábor

A szemerkélő eső sem szegte a kedvét a fesztivál vendégeinek, akik testközelből láthattak autó- és motorcsodákat. A Rockabilly MotoFest szervezői változatos programokkal készültek a látogatóknak, és több neves zenekar is fellépett. 

Fotó: Haraszti Gábor

Az első banda a The Top Guyz! volt, mely lelkes fiatalokból és a rockabillyéletből már ismert tagokból áll, klasszikus rockabilly-dalokat játszottak, amelyek nem maradhatnak el egyetlen autentikus fesztiválról sem. A fővárosi banda után a pápai tagokból álló RVX Surf Rockers-Rock Surfers lépett reflektorfénybe, őket a rockabillyt, rhythm and bluest játszó győri Red Roosters követte, akik fiatal koruk ellenére már zenéltek Svájcban, Csehországban, Ausztriában, és a hazai fesztiválokon is szinte állandó fellépők. Kora este a talpalávalót az idén 20. születésnapját ünneplő B'15 Truckabilly Trio húzta, a fesztivál utolsó fellépője egyenesen Franciaországból érkezett. A The Evil Teds vérbeli teddyboy-zenét játszó banda megfordult Európa több országában, de Magyarországon először állt színpadra. A motorok szerelmesei tesztmotorozás keretében kipróbálhatták a Harley-Davidson legújabb modelljeit. 

Fotó: Haraszti Gábor
Fotó: Haraszti Gábor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában