Kaland és küldetés

2024.07.30. 15:00

Ott vagyunk már? – Patrik és Füles a Bakonyban – Országjáráson egy csacsi és a gazdája

Országjáró túráját járva a napokban megérkezett Borzavárra Koszonits Patrik és Füles, a helyiek nagy örömére. A 19 éves fiatalembert és csacsiját izgatottan és nagy szeretettel fogadták a falubeliek.

Rimányi Zita

Patrik és szamara Ásotthalomról indult útnak a hónap elején. Célja, hogy népszerűsítse a szamarakat, és hogy egy rezervátumot hozzon létre az általa csodált csacsiknak. Így bejárja a Bakony szép helyeit is. Érkezésekor Borzaváron Lukács Tamás ötlete alapján a Tegyünk Együtt Borzavárért Egyesület (TEBE) tagjai köszöntötték.

Füles, az országjáró csacsi Borzaváron is sok kisgyermek kedvence lett
Füles, az országjáró csacsi Borzaváron is sok kisgyermek kedvence lett
Fotó: TEBE

Az egyesület egy kis találkozót szervezett, amelyen Patrikot és Fülest elsőként Dombi László, Borzavár polgármestere köszöntötte, és ajándékkal is kedveskedett a különleges kalandot vállaló párosnak. Persze nagy számban érkeztek kicsik és nagyok, hogy személyesen is találkozzanak a vendégekkel.

Már a falu határában többen fogadták Borzaváron Patrikot és Fülest
Már a falu határában többen fogadták Borzaváron Patrikot és Fülest
Fotó: TEBE

Patrik szívesen mesélt eddigi kalandjairól, céljáról. Mind a gyerekek, mind a felnőttek nagy érdeklődéssel hallgatták. A megfáradt utazót az egyesület tagjai bográcsban készült étellel és süteménnyel kínálták meg, négylábú barátjának a gyerekek sárgarépával és almával kedveskedtek. A jó hangulatú vacsora után a hosszú nap lezárásaként elfoglalták szállásukat, melyet a borzavári Sas Zoltán ajánlott fel részükre.

A csacsikért küldetést vállaló Koszontits Patriknak Borzaváron a polgármester, Dombi László ajándékot adott át
A csacsikért küldetést vállaló Koszonits Patriknak Borzaváron a polgármester, Dombi László ajándékot adott át
Fotó: TEBE

– Patrik személyében egy nagyon kedves, szerény és tisztelettudó fiatalembert ismerhettünk meg, akire méltán lehetünk büszkék. Fontos üzenete van különleges kalandjának, mely alatt nagyon sok embert megismer, megtapasztalhatja az emberek szeretetét, elismerését, és nem utolsósorban szó szerint minden lépéssel egy kicsit közelebb kerül álma megvalósításához – mondta el Vajda Nikoletta, aki a vendégfogadásról, a jó hangulatú összejövetelről tájékoztatta lapunkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában