Nyári egyetem

2024.07.15. 16:32

Nyár, Balaton, tudomány

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara ötnapos, izgalmas nyári egyetemet szervezett nemrég középiskolás diákok számára, hogy a 14–18 éves korosztály természettudományos és műszaki érdeklődését felkeltse, bővítse ismereteiket. A résztvevők betekintést nyerhettek a természet- és műszaki tudományok legújabb kutatási eredményeibe, megismerhették a kutatások legkorszerűbb eszköztárát, közösségi programokon kapcsolódhattak ki. Erről szólt számukra ez a nyári hét.

Benkő Péter

Az ötnapos program során a diákok interaktív előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vehettek részt, ahol neves kutatók és szakemberek osztották meg velük tudásukat és tapasztalataikat – adta hírül weboldalán az intézmény. Abonyi János rektor Milyen lesz a jövő kutatóinak és mérnökeinek mesterséges intelligenciája? címmel tartott előadást, Gelencsér András, az előző rektor pedig Ábrándos szép napok… – őszintén a globális fenntarthatóságról! címmel beszélt a hallgatósághoz. A nyári egyetem nem csupán tanulási lehetőséget, de élményeket is nyújtott, hiszen közösségi programok és szabadidős tevékenységek színesítették a nyár ezen napjait. A tábor végén a résztvevők bemutatták itt megszerzett tudásukat egy záróvizsga keretében. A kezdeményezéssel a Mérnöki Kar célja, hogy a jövő mérnökeit, tudósait inspirálja, támogassa első lépéseik megtételében a tudományos és műszaki pálya felé.

A nyár egy hete már az egyetemi felkészülésről szólt a középiskolásoknak
A nyár egy hete már az egyetemi felkészülésről szólt a középiskolásoknak
Forrás: Pannon Egyetem

Hasznosan töltött nyár – akár többletpontokért

A táborba jelentős túljelentkezés volt, az ország minden részéről érkeztek résztvevők, többek között Gyuláról, Budapestről, Komáromból, Szászberekről, Nyíregyházáról, Székesfehérvárról, valamint Veszprémből és Siófokról. A visszajelzések rendkívül pozitívak, a szervezők minden évben kikérik a diákok véleményét a programról.
A tanulás mellett túráztak Tihanyban, megismerkedtek Veszprémmel, beszéltek a fenntarthatóságról, szilikátokról, rákdiagnosztikáról. Idén az ürgesimogatás és a junior mérnökverseny vitte a prímet a programok között. Azok a diákok, akik mindezen részt vettek, intézményi többletpontban részesülnek, ha a Pannon Egyetemre adják be jelentkezésüket.

Azok a diákok, akik részt vettek, intézményi többletpontban részesülnek
Azok a diákok, akik részt vettek, intézményi többletpontban részesülnek
Forrás: Pannon Egyetem

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában