Egyetem

2024.07.23. 15:00

Lemaradtál vagy kimaradtál – ezeket jó tudnod

Bizonyára sokan vannak, akik február 15-ig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptembertől szeretnének továbbtanulni. Még nem késő a jelentkezés, hiszen a sikeres pótfelvételizők szeptemberben megkezdhetik tanulmányaikat.

Benkő Péter

Idén július 30. és augusztus 7. között lehet a pótfelvételire jelentkezni, viszont itt már csak egyetlen intézményt, és azon belül csak egyetlen szakot lehet megjelölni. A szeptemberben induló képzésekre csaknem 121 ezren nyújtottak be érvényes jelentkezést február 15-ig, így most ők várják július 24-én az este 8 órát, azaz a felvételi ponthatárok kihirdetését. Idén nagyobb a bizonytalanság, hogy ki jut be, hiszen a felvételi pontszámítás változása miatt a korábbi évek ponthatárai sem jelentenek biztos támpontot. Minden bizonnyal sokan vannak azok is, akik – bár nem adták be jelentkezésüket február 15-ig – szeretnének ősztől bekerülni felsőoktatási intézménybe. Néhányan lekéstek, másokban az elmúlt időben fogalmazódott meg a döntés, hogy jó lenne továbbtanulni. Számukra jó hír, hogy aki a fent közölt időszakban az E-felvételi rendszerben, pótfelvételi eljárás keretében beadja jelentkezését, szeptemberben együtt kezdheti a tanévet a júliusban felvett hallgatókkal. A pótfelvételit kihasználók számát jól mutatja, hogy tavaly az előző évhez képest majdnem kétszer annyi főt vettek fel így a felsőoktatásba.

Még nem biztos, hogy lemaradtál!
Még nem biztos, hogy lemaradtál! 
Forrás: WELL

Még nem biztos, hogy lemaradtál


– Sokan, bár szeretnének továbbtanulni, mégsem mernek több évre elköteleződni egy rendszeres személyes jelenléttel járó egyetemi oktatás mellett. Számukra van jó hírünk, a korszerű, digitális oktatási módszertan nem követeli meg a helyhez, időhöz kötött tanulást. Egyetemünkön blended learning módszertannal folyik a képzés, azaz a bárhol, bármikor online elsajátítható e-learning tananyagok és a gyakorlatorientált személyes konzultációk, laborgyakorlatok egymást kiegészítő alkalmazásával biztosítjuk annak a lehetőségét, hogy a hallgatók minden élethelyzetben megszerezhessék a tudást és az ezt igazoló versenyképes diplomát – mondta el Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.
A pótfelvételire jelentkezőknek érdemes tudniuk, hogy már csak azok jelentkezhetnek, akiket a normál felvételi folyamat során egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Érdemes figyelni a felvi.hu-t, hogy mely intézmény milyen szakot hirdet meg a pótfelvételi eljárásban, mert nem biztos, hogy minden szakra lehet jelentkezni. A pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint ugyanarra a képzésre júliusban kihirdetett felvételi ponthatár, és fontos, hogy a felvételizők alaposan tanulmányozzák át a feltételeket, hiszen a szabálytalanul vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések elutasítást vonhatnak maguk után.

Érdemes figyelni a felvi.hu-t
Érdemes figyelni a felvi.hu-t
Forrás: WELL

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában