Nyári tábor

2024.07.18. 07:00

Kalandozás az öt elem birodalmában

Kalandozás az öt elem birodalmában címmel összesen húsz gyermek részvételével tartotta meg a közelmúltban ingyenes nyári táborát a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Várpalotai Tagintézménye.

Szabó Péter Dániel

Virágokat ültetnek a táborozó gyerekek az egyik várpalotai kertészeti áruda udvarán

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Második alkalommal szervezett nyári tábort a Barát a Bajban Alapítvány támogatásával a várpalotai szakszolgálat, ezúttal is az öt elemet a fókuszba helyezve. 

– A víz, a föld, a tűz, a levegő és a fa tematikára fűztük fel a napokat és a foglalkozásokat. Délelőttönként barkácsolással és meghívott vendégekkel töltöttük az időt a Bányabekötő úti közösségi térben, míg délutánonként külső helyszínekre látogattunk, ha úgy tetszik, kalandoztunk el – mondta el kérdésünkre Szőke Veronika táborvezető. A hét során kemencében sütött finomságokat készítettek a gyerekek, de tűzoltók bemutatóját is láthatták. Emellett a Sóstói Természetvédelmi Központot is meglátogatták, sőt, hajókázás is szerepelt az „étlapon”. 

Lapunk azon a napon találkozott a táborozókkal, amikor a Zöld Szépség kertészeti árudába látogattak el, ahol Maternik Zsolt kertészmérnök, tulajdonos vezette körbe őket, majd a virágültetés alapjait is elsajátíthatták. A saját maguk által kidekorált cserepekbe kerültek a virágok, amelyeket természetesen minden táborozó haza is vihetett.     

– Örömmel támogatja az alapítvány a pedagógiai szakszolgálat nyári táborát, hiszen egyrészt a gyerekek nagyon jól érzik magukat, s hasznosan töltik az idejüket, ráadásul szakmailag felkészült csapat várta idén is a táborozókat. Célunk, hogy élményekkel gazdagodjanak a gyerekek, s közben játszva tanuljanak – mondta el lapunknak Ács Krisztián, a Barát a Bajban Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában