Pedagógusképzés

2024.07.19. 12:00

Hatalmas lépés a hazai állatvédelemben

Először indul állatvédelmi pedagógusképzés a Pannon Egyetemen. Tíz fő jogi szakokleveles állatvédelmi szakember és öt fő állatvédelmi szakjogász képzése kezdődik a következő tanévben. Mellettük öten fő állatvédelmi-szakállatorvosi és szintén öten állatvédelem-pedagógiában jártas pedagógus térítésmentes ösztöndíjas képzésen vehetnek részt. Mindez hatalmas lépés a hazai állatvédelemben.

Benkő Péter

Olyan diplomás szakemberekre van szükség, akik vállalják, hogy az ösztöndíjért cserébe a megszerzett tudást az állatvédelem támogatására és az állatvédelmi oktatás fejlesztésére fordítják

Fotó: Pixabay illusztráció

A képzések a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány jóvoltából valósulhatnak meg, ezzel szintet lép a hazai állatvédelmi szakemberképzés. Az alapítvány a weboldalán olvasható közleményben arra hívja a figyelmet, hogy a jelentkezéseket a következő hetekben várják. Olyan jogászokra, állatorvosokra, pedagógusokra és egyéb diplomával rendelkezőkre van szükség, akik vállalják, hogy az ösztöndíjért cserébe a megszerzett tudást egy, a saját maguk által választott módon legalább öt évig a magyarországi civil állatvédelem támogatására és az állatvédelmi oktatás fejlesztésére fordítják. 
A Pannon Egyetem Humántudományi Karán az új állatvédelem-pedagógus képzés első ízben indul. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja állatvédelmi szakjogász és jogi szakokleveles állatvédelmi szakember képzése harmad-, illetve másodízben valósulhat meg. Utóbbi egyetem állatvédelmi szakállatorvos képzésére szintén másodszor indul.
A pályázatra augusztus 15-ig, állatorvosoknak (a tervezett 2025 tavaszi indulás miatt) október 18-ig lehet jelentkezni, a pályaműveket az alapítvány által összeállított szakmai zsűri bírálja el. Előny a magyarországi civil állatvédelemben való aktív részvétel, a témában végzett kutatási tevékenység, a nyelvtudás.
Az ösztöndíjprogram célja a civil állatvédelemben résztvevő, részt venni kívánó diplomások állatvédelmi szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye állatvédelmi és hatályos, részletes jogi ismeretekkel rendelkező szakemberek állatvédelemben való részvétele a szakmai színvonal emelkedésének elősegítése, a civil állatvédelem hatékonyságának, társadalmi presztízsének és professzionalizmusának növelése, végső soron az állatjóllét erősítése és az állattartási kultúra fejlesztése céljából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában