Az összefogás eseménye

2024.07.27. 20:00

Falunap minden falubélinek – a vidéki életet is népszerűsítette (galéria)

Az Orsetti Péter Kulturális Központ szervezésében, több helyszínen rendezték Márkó köz(ös)ség falunapját július 27-én. Utcafoci-bajnokság, főzőverseny, lovas programok és ügyességi verseny, sétalovaglás zajlott délelőtt, délután színpadi programok váltották egymást.

Benkő Péter

A település kiemelkedő infrastruktúrája, intézményhálózata kellő alapot ad hasonló események lebonyolításához – emelte ki Ovádi Péter, aki díjakat is átadott a rendezvényen

Fotó: Fülöp Ildikó

Az idei falunapot megtisztelte jelenlétével Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki lapunknak nyilatkozva elmondta, jó dolog, hogy ebben a térségben, a településeken aktív közösségek működnek, az események minden generációt megmozdítanak. – Ugyancsak jó ilyenkor régebbi történeteket hallani egymástól. Jómagam a korábbi polgármestertől, Migray Emődtől tudtam meg, hogy az 1991-ben szervezett első falunapot Márkó kétszázötvenedik születésnapján tartották. Kellenek ezek a találkozások erősíteni a közösséget, ez Márkóra azért is hatványozottan igaz, mert a falu fejlődik, fiatalodik, sok az új lakó. Ilyen rendezvényekkel lehet elérni azt, hogy a nem régóta itt lakók is szerves részévé váljanak a faluközösségnek. A település kiemelkedő infrastruktúrája, intézményhálózata pedig kellő alapot ad hasonló események lebonyolításához – emelte ki Ovádi Péter.
Hartmann Antal polgármester köszöntő gondolataihoz Szent Pál apostoltól kölcsönözött egy ideillő igét: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt!” Majd ennek értelmét a jelenbe helyezve elmondta, egy falunap a helyi közösségek rendezvénye, összeköti a falu lakóit, erősíti a közösségi szellemet, őrzi hagyományait, népszerűsíti a falusi életet.

Az összefogás eseménye a falunap, melyre év eleje óta készültek

– Meghatározó ez fiatalodó településünk számára, az egyik legfontosabb esemény a település közösségi életében, lehetőséget teremt a lakosságnak megismerni egymást, új barátságokat kötni, közösen élvezni a programokat. Vagy éppen arra, hogy régi kedves ismerősként köszöntsük egymást. Rendezvényünk az összefogás eredménye, év eleje óta készültünk rá – tette hozzá Hartmann Antal. Majd azt is elmondta, az idei falunap megható számára, hiszen tizennégy évi polgármesteri munkája végén utoljára köszönti a márkóiakat ebben a minőségben. Szólt az elmúlt évek színvonalának emelkedéséről, ennek kapcsán kiemelte a helyi egyházak, civil szervezetek képviselőinek, az önkormányzati intézményi dolgozóinak munkáját, s hasonló folytatást kívánt.
A köszöntő után átadták a pólótervező pályázat, a főzőverseny és a rajzpályázat díjait, valamint külön elismerték a faluszépítők munkáját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában