Közlekedés

2024.07.17. 16:20

Busszal is utazhatunk a Művészetek Völgyébe

A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Volánbusz / Facebook

A Volánbusz a Budapest–Veszprém–Kapolcs–Tapolca vonalon közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratai által jelenleg is biztosított a közvetlen eljutási lehetőség a völgy falvaiba. Azonban a társaság kizárólag azokat 2024. július 19. és 29. között Budapest–Kapolcs közvetlen viszonylatú expressz autóbuszjáratokkal egészíti ki. 

A várhatóan megnövekvő utazási igények lefedése érdekében Budapest és Kapolcs között a 11 nap alatt összesen hat különböző idősávban expressz járatpár közlekedik. Szükség esetén több autóbusz indul egyidejűleg. A Budapest–Kapolcs expresszjáratok az érvényes belföldi helyközi díjszabás alapján, az országos távolsági járatok besorolása szerinti kiegészítő jeggyel vehetők igénybe. Az utazással kapcsolatos információk, menetrendek elérhetők az Eljutás a Művészetek Völgye fesztiválra internetes oldalon. 

A fesztivál térségében a csigabuszok segítik a gyors és egyszerű közlekedést. A Dörögdi Csigabusz jelzésű járatok Kapolcs–Taliándörögd–Kapolcs útvonalon, az Apáti–Petendi Csigabusz jelzésű járatok Monostorapáti–Kapolcs–Vigántpetend–Kapolcs–Monostorapáti útvonalon közlekednek a rendezvény időtartama alatt. Naponta nyolc időpontban a buszok Tapolcáról indulnak a Művészetek Völgye felé, és az utolsó járatok is oda térnek vissza.

A veszprémi csigabuszok Veszprém, Haszkovó forduló–Veszprém, Hotel belváros–Veszprém, Komakút tér (egyetem)–Veszprém, József Attila utca–Nemesvámos–Tótvázsony–Nagyvázsony–Pula–Vigántpetend, buszmegálló–Kapolcs, központi buszmegálló útvonalon közlekednek.

A csigabuszok völgykarszalaggal ingyenesen vehetők igénybe, mozgásuk követhető és menetrendjük elérhető a Művészetek Völgye applikáció segítségével. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában