Harminc év után lehúzták a rolót

2024.07.24. 09:00

Az utolsó falatokat szállították házhoz?

Legendás időn át, több mint harminc éven keresztül szállították nap mint nap házhoz az ebédet. Az ételfutár szakmában az egyik úttörőnek számító cég azonban – minden előzetes értesítés nélkül – egyik napról a másikra lehúzta a rolót. Ezzel az utolsó falatokat kapták tőlük megrendelőik múlt héten.

Benkő Péter

A cég – szokás szerint – még kiküldte a heti megrendelőlapokat, aztán a végső pillanatban jelentették be – az ebédszállító futáron keresztül –, hogy több megrendelést nem fogadnak, szolgáltatásukat átmenetileg felfüggesztik. Igaz, kommunikációs felületükön csupán átmeneti, átalakításra, korszerűsítésre vonatkozó szüneteltetésről írnak, de a futár bizony közölte, ez sajnos végleges, ezek már az utolsó falatok.

Ezek voltak az utolsó falatok? Nagyon úgy tűnik, igen
Ezek voltak az utolsó falatok? Nagyon úgy tűnik, igen
Fotó: Benkő Péter/Napló

Amit furcsának tartunk, hogy hiányzott az ügyfelek kellő időben való tájékoztatása, ami a nyári szabadságok, szünetek idején sokaknak bizonyára kellemetlen, már csak azért is, mert kérdés, találnak-e hasonló kiszállító céget lakóhelyükön. Az, hogy a megrendelőlapokat házhoz viszik, aztán a futárt bízzák meg azzal, hogy közölje, mégsem lehet rendelni, ugyancsak furcsa. Kerestük ezért a cég központját, de nem értünk el olyan személyt, aki érdemben nyilatkozna. Egy futárt viszont elértünk, aki – mint írtuk – azt közölte, valóban megszűnik a cég.

Sikerült kapcsolatba lépnünk egy hasonló tevékenységet folytató, másik ételfutár-vállalkozással, egy szintén országos céggel, az ő ügyfélszolgálatuk arról számolt be, az utóbbi napokban megemelkedett mennyiségben kaptak új megrendeléseket. Mindez együtt arra utal, korszerűsítés ide vagy oda, a legendás cég házhoz szállította az utolsó falatokat. A hirtelen meghozott döntés ugyanezt támasztja alá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában