Önkormányzat

2024.07.01. 19:00

Átvették a megbízóleveleket

Átvették a megbízóleveleket a június 9-i önkormányzati választáson az egyéni választókerületekben győztes, illetve a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselők, valamint Várpalota újra megválasztott polgármestere, Campanari-Talabér Márta.

Szabó Péter Dániel

A Thury-vár rendezvénytermében Tamás Olívia és Balog Panna zenés műsorát követően Ráczné Lassu Veronika, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese elmondta, Várpalotán mind a választás előkészítése, mind a lebonyolítása törvényes keretek között, a jelöltek, jelölőszervezetek és a választópolgárok mértéktartó magatartása közepette, rendkívüli esemény nélkül zajlott. Hozzátette, a június 9-én tartott szavazás alapján a választás mind a nyolc egyéni választókerületben eredményes volt. Ezt követően a megválasztott képviselők átvették megbízóleveleiket. 

Ráczné Lassu Veronika, a Helyi Választási Bizottság elnök-helyettese (balra), Campanari-Talabér Márta polgármester és a várpalotai képviselő-testület tagjai a Thury-várban tartott ünnepségen Fotó: Szabó Péter Dániel

Elhangzott: az egyéni választókerületekben mindenhol a Fidesz–KDNP pártszövetség jelöltjei kapták a legtöbb voksot. Október 1-től öt éven át Ács Krisztián (Belváros 1), Nagyné Bátor Alexandra (Belváros 2), Dobos Tamás (Kálvária), Antal László (Felsőváros), Katona Csaba (Tési-domb), Csővári Zsófia Réka (Loncsos), Rigó László (Alsóváros) és Petneházy Beatrix (Inota és Készenléti-lakótelep) képviselheti a választópolgárokat, míg a kompenzációs listáról a PPCE-DK-MSZP-Párbeszéd szövetség színeiben Baráth Ferenc és Deák Istvánné, valamint a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Bákor Dávid dolgoznak majd az újonnan felálló önkormányzati képviselő-testületben. 

Ezt követően a Várpalotai Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese a polgármester-választás eredményeit is ismertette. Elmondta, Baráth Ferenc 3926, míg Campanari-Talabér Márta 4432 érvényes szavazatot kapott, vagyis a szavazók döntése alapján ismét ő lett Várpalota polgármestere.

Az ünnepségen Campanari-Talabér Márta köszönetét fejezte ki a választás megszervezésében és lebonyolításában résztvevőknek, köztük a polgármesteri hivatal munkatársainak és a delegáltaknak. Elmondta, ekkora feladat még nem hárult egyetlen választáskor sem a tagokra a négy, néhol ötféle szavazólap miatt. Hozzátette: önkormányzati választáson ilyen sokan még nem jelentek meg Várpalotán, mint az idein, ezért a 9-0-s eredmény és a felhatalmazás is minden eddiginél nagyobb és erősebb. 

– Köszönjük, hogy a normalitást és az együttműködést választották a gyűlölet és a gyalázkodás helyett. Köszönjük, hogy a békés városépítő munkát támogatták kétes hátterű, rosszarcú vállalkozók egyéni érdekérvényesítésével szemben. Mi azon leszünk az elkövetkezendő öt esztendőben, hogy Várpalota város gazdaságát megerősítsük a védelmi ipar mentén. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk a magyar állammal közösen a szakképzést átalakítani és a Pannon Egyetem révén az egyetemi képzést a városban megjeleníteni. Számos beruházás zajlik rendben a városban, több közbeszerzési eljárás pedig előkészítés alatt áll.  Okulnunk kell az elmúlt évek – a járvány és a háborús helyzet okozta – nehézségeiből, valamint néhány település rossz példájából. Úgy építsünk várost, hogy azt a lakosság, a környezet és a gazdasági erőnk is elbírja. Ezért a következő ötéves ciklusban a fenntarthatóság kell, hogy a szemünk előtt lebegjen és ennek mentén fogjuk a munkánkat végezni, Várpalota érdekében – mondta el Campanari-Talabér Márta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában