Olvasónktól

2024.07.17. 18:59

A legidősebbeket köszöntötték

Veol.hu

A Padragkút Fejlődéséért Alapítvány képviselőiként Padragkút legidősebb lakosait köszöntöttük a napokban. A településrész legidősebb lakója Domonkos Márton, aki idén február 17-én töltötte be a 96. életévét. Családja körében köszönthettük. 

Fotó: olvasó

Marci bácsi Szőcön született, majd gyermekkorában, 13 évesen balesetet szenvedett, cséplés közben érte a szerencsétlenség, bal lábát térd alatt amputálni kellett. Kitanulta az asztalos szakmát és korlátozott munkaképessége ellenére a padragi bányánál dolgozott nyugdíjazásáig. Házasságkötése után Taliándörögdön élt egy ideig, majd 1995-ben Padragkútra költözött lányához, azóta itt él családja körében. Berzsenyi József három hónappal fiatalabb Marci bácsinál, ő Csékúton él. A legidősebb padragkúti hölgy Lémon Vincéné Gizi néni, aki 2024. július 22-én tölti be a 95. életévét, őt az Ajkai Méltó Élet Esélye Idősek Otthonában gondozzák, lányai naponta látogatják. A hosszú élet titka, úgy vélem, a család közelsége és szeretete. Örültek az idősek a látogatásunknak és apró ajándékainknak.

Szabóné Preininger Csilla, Ajka-Padragkút

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában