Lehetőség a találkozásra

2024.06.07. 11:30

Nemzetiségi nap Gannán

Huszonötödik alkalommal tartottak Gannán nemzetiségi napot. Az ünnep lehetőséget biztosít arra, hogy a településről elszármazott családok tagjai hazajöjjenek és találkozhassanak barátaikkal, ismerőseikkel és a község új lakóival.

Haraszti Gábor

Az alkalmon Pilter Mária, a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a környező települések polgármestereit, képviselőit, a fellépő csoportokat és a Gannáról elszármazottakat. Ezt követően Nagy Ottó polgármester beszédében emlékeztetett, valamikor a búcsú adott alkalmat arra, hogy a családok elszármazott tagjai találkozhassanak azokkal, akik még a településen laknak. Sajnos vannak olyanok, akiknek nincs már hozzátartozójuk Gannán. Ez az ünnep viszont lehetőséget biztosít a találkozásra.

Több kisközösség is fellépett a nemzetiségi napon
Huszonötödik alkalommal tartottak Gannán nemzetiségi napot
Fotó: önkormányzat

– Az önkormányzati, nemzetiségi és európai uniós választások apropóján az ember megáll egy pillanatra és visszatekint az elvégzett feladatokra. Öt esztendő nagy idő, számtalan dologban sikerült előrelépni, új dolgokat megvalósítani, felépíteni, felújítani. A következő ciklusra vonatkozóan is számtalan elképzelés fogalmazódott meg a képviselők fejében, de majd meglátjuk, hogy milyen lehetőségeket biztosítanak a következő időszak pályázatai. A jövővel kapcsolatban reményemet tudom kifejezni, hogy továbbra is olyanok irányítják majd Gannát, akik az összetartást, a falunk fejlődését, hagyományaink ápolását és az előrehaladást fogják segíteni – mondta a polgármester, akinek a beszédét követően Pillerné Fódi Ilona, a Veszprém Vármegyei Német Önkormányzatok Közösségének elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Több kisközösség is fellépett a nemzetiségi napon
Több kisközösség is fellépett a nemzetiségi napon
Fotó: önkormányzat

Az ünnepség keretében fellépett a Pápakovácsi Mesevár Német Nemzetiségi Óvoda, a Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör, a Városlődi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes, valamint a gannai asszonykórus. A nap a közös vacsorát követően a Somorer Jungs zenekar jóvoltából hajnalig tartó svábbállal ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában