Ismeretekkel a félelem ellen

2024.06.28. 20:00

Gyógyszertár – hogyan működik, s milyen egy jó házipatika?

Közel hetven érdeklődőt köszöntöttek nemrég a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház intézeti gyógyszerészei által szervezett nyílt napon, mely a biztonságos gyógyszerhasználat témakörére fókuszált. Az esemény résztvevői értékes információkat kaptak és betekintést nyerhettek a kórházi gyógyszertár mindennapjaiba.

Benkő Péter

Az eseményt Szalay Edina intézményi főgyógyszerész nyitotta meg, üdvözölve a résztvevőket, kiemelve a biztonságos gyógyszerhasználat jelentőségét. Léber-Borza Erzsébet kórházi, klinikai szakgyógyszerész részletes útmutatót nyújtott a gyógyszerek helyes használatához, hangsúlyozva a betegtájékoztató fontosságát. Kiemelte, annak alapos elolvasása, megértése elengedhetetlen a biztonságos és hatékony alkalmazáshoz, a rajta lévő információk segítenek megérteni az adagolást, a lehetséges mellékhatásokat és a speciális óvintézkedéseket, melyeket be kell tartani kezelés során.

A részt vevők megismerhették a  kórházi gyógyszertár mindennapjait
A résztvevők megismerhették a  kórházi gyógyszertár mindennapjait
Fotó: kórház

Majd Balog Regina gyógyszerellátási szakgyógyszerész ismertette a különböző gyógyszerek párhuzamos szedésének veszélyeit, az ebből adódó kockázatokat. Földesiné Jungblut Márta gyógyszerellátási és hatástani szakgyógyszerész bemutatta a legújabb gyógyszerfejlesztési trendeket, hatásukat a modern kezelési lehetőségekre, Vizeli Mária Beáta gyógyszerész pedig gyakorlati tanácsokat adott arról, mi minden szükséges egy jól felszerelt házipatikához, és a saját gyógyszertár hogyan tartható karban.

A résztvevők betekintést nyerhettek a kórházi gyógyszertár működésébe, megismerve a gyógyszerek előkészítésének, kezelésének folyamatát, s az esemény végén kérdéseket tehettek fel és közvetlen választ kaptak a szakgyógyszerészektől.

A kórház egészségfejlesztési irodája által szervezett Ismeretekkel a félelem ellen kampány harmadik eseménye a gyógyszerhasználat biztonságának növelését célozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában