Civil nap

2024.06.28. 16:00

Fogyatékkal élők: fontos a szeretet és az elfogadás (videó)

A fogyatékkal élők társadalmi elfogadását helyezték középpontba a beszélgetéseken a résztvevők a BALACIN nevet viselő civil napon, amelyet a Janyik János vezette Magyar Segítő Kezek Alapítvány és Navratil Sándor elnökletével a Mozgáskorlátozottak és Barátaik Balatonfüredi Egyesülete szervezett szerdán Balatonfüreden, a Maximusnál, amit kerekesszékkel is könnyen meg lehetett közelíteni. A fogyatékkal élők eseményét az önkormányzat támogatta.

Kovács Erika

A fogyatékkal élők civil napi beszélgetésén részt vett mások mellett Holczer András alpolgármester, Molnár Judit képviselő, a civil szervezetek közül például Horváth Ágnes, a helyi Lions Club elnöke, Győri Anita, valamint több más civil szervezet képviselője. A városvezetők azt mondták egyebek mellett, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli a mostanihoz hasonló rendezvényeket, segíti, támogatja a fogyatékkal élőket, és mindezt így tervezik a jövőben is. Az elfogadás érdekében szóltak arról is, hogy már óvodás- és kisiskolás korban is érdemes beszélni azokról az emberekről, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, és mindemellett teljes értékű tagjai a társadalomnak.   

Fotó: Kovács Erika/Napló

Janyik János, aki maga is mozgáskorlátozott, aláhúzta, az alapítvány évente meghívja nyaralni a sérült embereket, kísérőiket Balatonfüredre, így a mozgáskorlátozottakat, a hallás-, látás- és mentális sérülteket. A civil napokon kiemelt programjuk a motivációs beszélgetés, ahol az egészséges és fogyatékkal élő embereknek elmondják, hogyan lehet pozitívvá tenni az életet, örülni kell a legapróbb dolognak is, és csak pozitívan érdemes gondolkodni. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A civil napon Oravecz Dániellel részt lehetett venni motivációs beszélgetésen, és lehetett látni kerekesszékes kosárlabda-bemutatót. Csütörtökön zenés kikapcsolódást szerveztek a szeretet és az elfogadás jegyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában