Mécsest gyújtottak

2024.06.28. 12:14

Brusznyai Árpádra emlékeztek Veszprémben 100. születésnapján (képgaléria)

A száz esztendeje született Brusznyai Árpádra emlékezve csütörtökön este közös mécsesgyújtásra várta a város a veszprémieket a Megyeház téri Brusznyai-emlékműhöz, ahol csendes főhajtással és mécsesgyújtással emlékeztek a jelenlévők.

Juhász-Léhi István

Brányi Mária alpolgármester úgy emlékezett közösségi oldalán, Brusznyai Árpád a magyar történelem egyik kiemelkedő alakja, akit az 1956-os forradalom utáni megtorlás során végeztek ki. Veszprémhez fűződő szoros kapcsolata miatt különösen fontos számunkra, hogy méltóképpen emlékezzünk meg róla. Brusznyai Árpád, aki a forradalom és szabadságharc szellemiségét képviselte, példakép marad mindazok számára, akik a szabadságért és az igazságért küzdenek.

A száz esztendeje született Brusznyai Árpádra emlékeztek csütörtökön este Veszprémben Fotó: Fülöp Ildikó

A hirado.hu közben arról számolt be, hogy film készült a magyar hősről: a Ritmusgyakorlatok című játékfilm Brusznyai Árpád és családja, illetve Veszprém rettegett pártvezetőjének, Pap Jánosnak párhuzamos történetét mutatja be.

Az eseményen mások mellett részt vett Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában