Választás 2024

2024.06.09. 10:36

8 rendkívüli esemény 9 óráig a június 9-i választásokon – Elesések, rosszullét, áramszünet szavazókörökben, ruha letépte urnaplomba

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint 9 óráig 8 rendkívüli esemény történt a június 9-i választásokon országszerte.

Rimányi Zita

Forrás: MTI/Kiss Gábor

Az egyik budapesti szavazókörben egy idős hölgy elvesztette az egyensúlyát, elesett, és az arca és a szája is megsérült. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították.

Szentendrén egy választópolgár ruhája véletlenül beleakadt az egyik plombába és letépte azt, de az urna nem sérült, nem nyílt ki.

Fejér vármegyében a Helyi Választási Bizottság – Vajta bélyegző meghibásodott.

A Pest vármegyei Gödön a központilag kinevezett jegyzőkönyvvezető rosszul lett, így új jegyzőkönyvvezető lett a választást lebonyolító.

Erdőtarcsán (Nógrád vármegye) áramszünet van. Szemelyen (Baranya vármegye) ugyancsak. Ez nem befolyásolja a szavazást, a helyiségekben világos van.

Felsőpakonyban (Pest vármegye) egy választópolgár a szavazófülkében elesett, a fülke elborult. A választópolgár segítséggel felállt és távozott.

Szatymazon (Csongrád-Csanád vármegye) egy állampolgár sérelmezte, hogy nem ő szavazhatott először. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában