Helyi közélet

2024.04.22. 19:00

Óvodai beíratás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottsága értesíti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2024. augusztus 31-ig betölti, hogy a fenntartásában működő óvodákban a beíratás időpontja április 23-án és 24-én (kedd, szerda) 8 és 17 óra között lesz.

Benkő Péter

A beíratás helyei a Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda, a Hársfa Tagóvoda, a Veszprémi Csillag Úti Körzeti Óvoda, a Cholnoky lakótelepi Tagóvoda, a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda, a Nárcisz Tagóvoda, a Veszprémi Kastélykert Körzeti Óvoda, a Ficánka Tagóvoda, a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda, az Erdei és a Kuckó Tagóvodák, a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda és a Csillagvár Waldorf Tagóvoda.

Az óvodák felvételi körzete Veszprém város honlapján és a polgármesteri hivatal közjóléti irodáján megtekinthető. Elsősorban a körzetben lakóhellyel rendelkező gyermekek, valamint a körzetben dolgozó szülők gyermekei kerülnek felvételre. Szabad kapacitás esetén más körzetből is vehető fel gyermek. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik.

A beíratáshoz szükségesek a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok, a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Az önkormányzat fenntartásában működő óvodák ellátják a többi gyermekkel együtt nevelhető, törvényben meghatározott sajátos nevelési igényű gyermekeket. Az értesítést a felvételi eljárás eredményéről az óvodaigazgató május 24-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek. A szülő a döntés kézhezvételtől számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat a jegyzőhöz. A kérelmet írásban, az óvoda igazgatójánál kell benyújtani. A jegyző a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja vagy megsemmisítheti, és a köznevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában