EU-s támogatásból

2024.03.05. 19:00

Megújul a badacsonytördemici faluház

Megújul a badacsonytördemici faluház egy 53,4 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően.

Szijártó János

Erről Horváth Zoltán polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, a projekt a faluház épületének komplex energetikai fejlesztését célozza meg, ahol homlokzati hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítése történik meg, és a vizesblokkot is korszerűsítik. Mint mondta, az önkormányzat elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosítása terén, és lehetőségeihez mérten előnyben részesíti a környezettudatos megoldásokat. Ez most is igaz, hiszen az energiahatékonysági munkákon túl napelem, illetve hőszivattyús rendszer kivitelezését is tartalmazza a beruházás. 

Horváth Zoltán tájékoztatójából kiderült, hogy a faluház felújítása várhatóan májusra készül el
Fotó: Szijártó János/Napló

A polgármester hozzátette, a megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak a szemléletformálásra az energiahatékonyság és a megújuló energiák felhasználásának minél szélesebb körű ismertetése céljából. Ennek érdekében a megvalósult beruházás átadásakor a településen lakossági fórumot szerveznek, ahol a fenntarthatóság és az energiahatékonyság lesz a téma. A fejlesztés várhatóan májusra készül el, jelen állapot szerint már csak a belső munkálatok vannak hátra. 

Jó hírként azt is elárulta Horváth Zoltán, hogy már közbeszerzés alatt van az a projekt, ami egy 12 fős bölcsőde építését, kialakítását tartalmazza. Öt környékbeli település összefogásával, mintegy 210 millió forintból készül el az új létesítmény, ami várhatóan egy éven belül megkezdi működését Badacsonytördemicen.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában