Jegyzet

2024.03.27. 15:00

Gépek lázadása

Fiam jellemezte így a „gépi korszakomat”, amikor elkezdtek megviccelni a sajnos ma már nem nélkülözhető technikai eszközök – a számítógép mást ír, mint amit szeretnék, a mobil magától hív fel ismerősöket.

Őrsi Ágnes

Hangüzenetet is küld, de ha felveszi a célszemély, csak a csendet hallja, mert a telefonom szerencsére még nem tud beszélni. De látom, járunk még néhányan ilyen cipőben. A buszt vártam egy csomagautomata közelében, ahol korosztálytársunk szaladgált mobillal a kezében fel-alá. Odament egy fiatalemberhez, aki a fejét megrázva közölte, hogy nem tudja. Következett egy ifjú hölgy, aki bement vele a csomagosba. Kis idő múlva megkönnyebbülve, arcán mosollyal került elő a korábban tanácstala hölgy. Mit mondjunk a jelenetről? Velünk szemben győzelemre állnak a gépek, mert lám-lám, a fiatalok sem állnak mellénk? Vagy győzelemre állunk, mert vannak a fiatalok között, akik simán segítenek? Az utóbbi megítélésben hiszek, mert ebből a szempontból változatlan a világ: mi, ifjak és nem annyira ifjak, csakis együttműködésben juthattunk, juthatunk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában