Eredményhirdetés

2024.03.27. 12:00

Alkotói pályázat a víz világnapja alkalmából (képgaléria)

A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. a víz világnapja alkalmából az idei évben is rajz-, kisfilm és fotópályázatot hirdetett Ivóvízfogyasztás, vizeink és környezetünk védelme címmel. Az ünnepélyes eredményhirdetésen több mint kétszáz pályamunka közül 13 első helyet osztottak ki.

Haraszti Gábor

Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a hagyományos rajzpályázattal az volt a céljuk, hogy a fiatalok ne csak halljanak vizeink védelméről, hanem maguk is járjanak utána, gondolkodjanak el a vízszennyezésről és annak veszélyeiről, alkotómunkára ösztönözzék a diákokat, nyitott szemmel járjanak a környezetben, amikből inspirációt is tudnak meríteni.

Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– A cél, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre. A pályázók jól nyúltak a témához, elsősorban víz- és környezetszennyezéssel kapcsolatos pályaművek érkeztek be – mondta Vörös Dániel, aki hozzátette, a legnagyobb létszámban az ovisok és az alsó tagozatosok indultak a pályázaton, ők jellemzően rajzokat küldtek be, az idősebb korosztály tagjai fotót vagy kisfilmet készítettek. A zsűri tagjai az értékelés során az ötletességet és a kidolgozottságot vették figyelembe.

A pályázaton első helyezést ért el: Munkácsy 1. b osztály, Pátkai Eliza, Veszeli Réka, Meggyes Adél, Vági Dorina, Vajda Márta EGYMI Ficánka csoport, Heigl Patrícia, Hekman Petra Kiara, Hegyi Karolin, Horváth Noel, Tokai Dávid, Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és SZKI 9. y osztály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában