Nagy hasznát veszik

2024.02.01. 14:00

Új elektromos kisteherautót vett át a városüzemeltetést végző cég

Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Szijártó János

Az elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől

Forrás: önkormányzat

A jármű kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át a minap Krisztin N. László polgármestertől az önkormányzati képviselők jelenlétében. Amint az elhangzott, a VN Kft. főként a város zöldterületeinek fenntartásánál, a parkgondozásánál veszi majd nagy hasznát az új autónak. Az önkormányzati cég végzi Badacsonytomajon a parkfenntartást, a sövénynyírást, virágosítást, közutak karbantartását, azaz a kátyúzást, a szennyeződésmentesítést, de a közterületi kézi szemétgyűjtés is idetartozik. 

Forrás:  önkormányzat

Ami a munkát illeti, egész évben minden munkanapon, nyári időszakban hétvégén is dolgoznak a cég munkatársai, akik az úgynevezett kézi szeméttároló edényzetet is ürítik és elszállítják, idegenforgalmi idényben még az engedély nélkül lerakott szemetet is. A VN Kft. tevékenységi körének ez csupán egy kicsi szelete, ám ebből is látszik, hogy mennyire komoly segítség számukra egy korszerű, elektromos kisteherautó, amelyet már használatba is vettek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában