Balatonfüred

2023.11.23. 22:07

Hende Csaba: „Védjük meg szuverenitásunkat!”

Védjük meg a szuverenitásunkat! címmel Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Bóka István polgármester meghívására Balatonfüredre érkezett, ahol a fenti témában tartott előadást a Vaszary Galériában, november 23-án, csütörtök este.

Kovács Erika

Hende Csaba Balatonfüreden úgy fogalmazott: mindenki sokat tehet a győzelemért a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésével

Forrás: Napló

Fotó: Fülöp Ildikó

− A mi dolgainkról mi döntsünk! – érvelt a szuverenitás mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő. Hozzátette: szerencsések vagyunk, hogy egy gyönyörű országban, békében élhetünk, és a kormány, valamint Magyarország a magyar emberek érdekeit tartja elsődlegesnek, amit a miniszterelnök, a miniszterek képviselnek a nemzetközi találkozókon. 

− A biztonság a legfontosabb közösségi érték, mely meghatározza mindennapjainkat, az emberek alapvető érdekeit − hangsúlyozta, majd szólt a nemzeti konzultáció jelentőségéről, mely szintén a szuverenitást szolgálja. 

Kontrát Károly szerint a mi dolgainkról magunknak kell döntenünk
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás: Napló

Bóka István polgármester kiemelte: kérdés, hogy a magyarok, Magyarország a jövőben hogyan akar élni? Szólt az uniós források visszatartásáról, mely hazánkat sújtja, miközben Magyarország minden szabályt betartott, minden feltételt teljesített. 
− A források visszatartása kedvezőtlenül érinti a fejlesztéseket, a vállalkozókat, a béremelést, valamint a civil szervezeteket. -Egy nagyon fontos konzultáció előtt állunk, melynek kitöltésében minél többen vegyünk részt! − fogalmazott a polgármester. 

Bóka István és Hende Csaba 
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás: Napló

Hende Csaba képviselő, az országgyűlés alelnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül. Rámutatott, hogy az unió a lisszaboni szerződésben megjelölte: célja a béke és népei jólétének előmozdítása. Ehelyett finanszírozza a háborút és szankciókkal tönkreteszi a jólétet, el akarja törölni a rezsicsökkentést, a kamatstopot, az extraprofitadót, migránsgettókat és kötelező kvótát akar, nem fizeti ki a Magyarországnak járó pénzeket, a Hamász terrorszervezetet viszont finanszírozza, azt akarja, hogy küldjünk fegyvert és még több pénzt Ukrajnába, vegyük fel Ukrajnát az Unióba, engedjünk be génmódosított ukrán gabonát, nem beszélve arról, hogy el akarja törölni a magyar gyermekvédelmi törvényt.

− Brüsszel és az amerikai baloldal finanszírozza a dollárbaloldat és a dollármédiát. Brüsszelben változásra van szükség! fogalmazott Hende Csaba. Megjegyezte: mindenki sokat tehet a győzelemért a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésével, amelyre biztassuk barátainkat, rokonainkat és ismerőseinket is! Minden nap osszuk meg a Fideszes politikusok és véleményvezére bejegyzéseit a közösségi médiában! 

Az esten az alkalomhoz illő Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország! című dalt adta elő Pató Bálint színművész. Csütörtökön Veszprémben is fókuszba került a nemzeti konzultáció. Ahogy arról beszámoltunk, Ovádi Péter országgyűlési képviselő meghívására érkezett a városba Varga Judit, hogy a nemzeti konzultációról mondja el véleményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában