Fejlesztés

2023.10.02. 15:33

Volt ovi, nincs ovi – de lesz ovi!

Mint arról korábban hírt adtunk, átmeneti helyen működik az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda. Az épület bontását elkezdték, sőt lassan be is fejezik. A terület rendbetétele után épül meg az intézmény új épülete, melyben a tervek szerint jövő szeptemberben kezdik a nevelési évet.

Benkő Péter

A könnyű szerkezetes épületet elbontották, már a tereprendezést is elkezdték Fotó: Benkő Péter

A már lebontott épület energetikai szempontból korszerűtlen volt, évek óta beázott. A mai energiaköltségek veszélyeztették működését is, ezért válik szükségessé egy új épület létesítése. A bontás – a könnyű szerkezetnek köszönhetően – nem volt bonyolult, könnyen és gyorsan zajlott, jelenleg már a tereprendezést is elkezdték. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytassa működését az óvoda, melyhez Magyarország Kormánya nyújtott támogatást.

Már csak emlék – ezen a helyen állt a régi óvodaépület Fotó: Benkő Péter

A terület korábban önkormányzati tulajdonban volt, amit időközben térítésmentesen kapott meg a fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség.

Hamarosan elkezdődhet a kivitelezés, hogy a minden szempontból korszerű és biztonságos épületben jövő ősszel újra kinyithassa kapuit az addig a Fecske utcában működő Örömhír óvoda. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában