Állatvédelem

2023.10.12. 14:44

Polgárőrök a felelős állattartásért

Az állatvédelem, az állatvédelemmel, felelős állattartással kapcsolatos tapasztalatok is szóba kerültek az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának kutyakiképző programján, amelyet október 6–8. között tartottak Sümegen.

Tisler Anna

A városban zajlott hat éve az első polgárőr szolgálati kutyaképzés és -vizsga, amelyet azóta is évente többször szerveznek meg – tudtuk meg Molnár Zoltántól, a tagozat elnökétől. Most négy vármegye, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Pest 28 polgárőre 21 kutyával vett azon részt Szántó Krisztián, a sümegi polgárőrség, Veszprém vármegyei állatvédelmi referense koordinálásával. 

A gyakorlati oktatást Szabó Balázs kutyás polgárőr tartja. Az elméleti oktatást Frigyer  László  általános elnökhelyettes vezeti. Gyakorlati oktatást Morva László rendőr alezredes, a Rendőrségi Oktatási Kiképző Központ osztályvezetője felügyeli. A  polgárőr szolgálat során előforduló  őrző-védő feladatokat Sillay Tamás segítségével gyakorolták. 

Molnár Zoltántól megtudtuk, hogy az önálló kutyás tagozat megalakulásával a képzési metodika is megváltozott. A gyakorlati mellett magas szintű elméleti képzést is kapnak. A képzés szünetében  a kutyás polgárőrök szakmai tapasztalatot is cseréltek. Az állatvédelem terén szerzett ismereteiket is megosztották egymással is a kutyás szakemberek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában