Erre csörög a dió...

2023.10.10. 11:10

Népi játékokat idéztek fel a Veszprém-völgyben

Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára is részt vett a Magyar népi játék napja elnevezésű rendezvényen a Veszprém-völgyben.

Veol.hu

Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára (középen) a Magyar népi játék napja elnevezésű rendezvényen

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A rendezvényen tartott sajtótájékoztatóján Balatoni Katalin elmondta: a magyar kultúrában fontos szerepe van a népi játéknak, amely sokszínűsége révén a nemzeti nevelésben is jelentős szerepet játszik.  A magyar népi játék napját hat esztendeje rendezik meg kezdeményezésére október 9-én azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a népi játék jelentőségére és a köznevelési alkalmazásának lehetőségeire. 

Az idei rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, a Felvidéken, Baján, Debrecenben, Budapesten voltak rendezvények óvodákban, iskolákban, és családok is csatlakoztak a programhoz, amely egész héten át tart – tette hozzá. A programsorozatra mintegy 100 család és 800 intézmény regisztrált a Kárpát-medencéből – tette hozzá a helyettes államtitkár. 

A rendezvényt követően a résztvevők videókat tölthettek fel a közösségimédia-felületre népi játékaikról, melyeket előzőleg – az évente hat-hat játékkal bővülő – ezen a felületen ismerhettek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában