Sport- és egészségnap

2023.10.10. 09:30

A várpalotai vasemberrel is találkozhattak a diákok

A várpalotai Bán Aladár Általános Iskola életében a sport, a játékos mozgás és az egészséges életmód kiemelten fontos. Az intézmény minden évben csatlakozik az Európai Diáksport Naphoz. Ilyenkor nemcsak a fiatalok, hanem a tanárok is részt vesznek a különböző sportos játékokban.

Szabó Péter Dániel

Kötélhúzás is szerepelt az egészség- és sportnap feladatai között a várpalotai iskolában

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tanintézményben hagyomány, hogy minden esetben egy kiváló sportolót példaképként állítanak a gyerekek elé, aki hitelesen mesél a sport szeretetéről, annak előnyeiről és személyes élményeiről. Idén Kóti László tízszeres Ironman beszélgetett a fiatalokkal, de az előző években járt már az iskolában Klampár Tibor kétszeres világbajnok asztaliteniszező és Verrasztó Dávid olimpikon úszó is.

– A célunk, hogy intézményi szinten minden diák és felnőtt mozogjon – mondta el kérdésünkre Lóránt Klára, aki Selmeczki Galambosi Évával együtt szervezte a sport- és egészségnapot a tanintézményben. 

A nap 2023 méter futással indult az iskola körül, diákok és tanárok együtt kocogták le a két kilométeres távot. Plusz motivációként a távot teljesítő felsősök dolgozat- és felelethalasztási lehetőséget, az alsósok pedig testnevelés ötös osztályzatot kaphattak. Emellett számos izgalmas feladat várta a nebulókat a nap során. Volt többek között kötélhúzás, macifogó és plank verseny, de előadást is meghallgathattak a fiatalok az energiaitalok káros hatásairól. 

A program lebonyolításában az iskolával hosszú évek óta kiváló partneri viszonyt ápoló Magyar Máltai Szeretetszolgálat várpalotai csoportja segédkezett. 

– A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy a gyermekek megtanulják miképp tudnak egészségesebben élni és táplálkozni, ugyanis a tapasztalataink szerint mindez sok családban hiányzik – mondta el a kérdésünkre Lendvai-Frikkel Attila. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának régióvezető-helyettese megjegyezte, a sport- és egészségnapoknak hosszú távú hatása is van a fiatalok jövőbeli életmódjára, s nemcsak önmagukat, hanem szüleiket is befolyásolni tudják az itt látottak, tanultak segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában