2023.09.10. 14:49
Vármegyei gasztroünnepet rendeznek Csopakon
Első helyezett lett a vármegyei gasztroünnepen vasárnap a kiscsőszi Nem ács, szakács csapata, akik a puttonyosok ebédjét készítették el, második az alsóörsi Olt-Alom Állatvédő Egyesület a gombatyú nevű étellel, harmadik pedig a Megfőzzük Almádit és a Szóljon Almádi Egyesület csapata, akik cigánylecsót főztek.
A megyei gasztroünnepen átadták a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című közterület-szépítési verseny megyei díjait is
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló
Kiosztottak különdíjat is, és mindenki kapott emléklapot. A Bakony–Balaton Gasztroünnepet, melyen részt vettek partnertelepülések is, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, valamint Csopak önkormányzata és a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület szervezte meg a zsúfolásig megtelt csopaki strandon vasárnap.
A kitűnő hangulatú eseményt méltatta Polgárdy Imre vármegyei elnök és Ambrus Tibor polgármester is.
A különleges hangulatot emelte sajátos humorral, vidámsággal Kovács Kiki Krisztián kisbíró, aki házigazdája a gasztroünnepnek.
- Hűha! - így értékelte az ételeket Magyar Árpád gasztronómiai szaktanácsadó, a zsűri elnöke. Azt mondta, nagyon nehéz dolguk volt kiválasztani a legjobbakat, mert csak hajszálnyi különbségek adódtak. Ezt jelzi, hogy a bográcsban elkészült finomságokért hosszú sorok kígyóztak a strandon.
Vármegyei gasztroünnep Csopakon
Fotók: Fülöp Ildikó/NaplóA rendezvényen átadták a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című közterület-szépítési verseny megyei díjait is. Egész nap kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatása, zenés, táncos előadások, gólyalábasok, gyermekjátékok, koncertek emelik a kitűnő a hangulatot.