Bringázz a munkába!

2023.09.20. 17:30

Pápán is van jobb megoldás az autónál

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a Bringázz a munkába! elnevezésű kampány pápai rendezvényét. Az esős idő keresztülhúzta a szervezők számításait, így a vártnál kevesebben választották a közlekedés ezen módját.

Haraszti Gábor

Nem volt kegyes az időjárás a szervezőkhöz Fotó: Haraszti Gábor

A Magyar Kerékpárosklub 2023 őszén ismét meghirdette a Bringázz a munkába! elnevezésű akcióját. Az országos esemény célja, hogy népszerűsítse a munkahelyek, oktatási intézmények kerékpárral történő megközelítését. A szervezők egyúttal arra szerettek volna rávilágítani, hogy a bicikli mindennapos használatával a közlekedés sokkal kevésbé stresszes, és a gyerekek is örömmel pattannak nyeregbe.

Pápa második alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez, melynek keretében a Csókai körforgalom melletti kisligetben a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársai reggel hét és kilenc óra között várták az esővel dacoló kerékpárosokat. Tóth József szervező tájékoztatása szerint pogácsával, müzliszeletekkel, gyümölcslével, ásványvízzel készültek a bicikliseknek.

– Először májusban csatlakoztunk a kezdeményezéshez, akkor körülbelül 70-80 érdeklődő volt két óra alatt, ezért is döntöttünk úgy, hogy az őszi alkalmon is részt veszünk – tájékoztatott Tóth József. – Sajnos nem volt szerencsénk az időjárással, de így is körülbelül harminc bringást meg tudtunk ajándékozni. A mostani tapasztalatok nem szegik kedvünket, ha lesz rá lehetőség, a kampány keretében a jövőben is várjuk a pápai és a környékbeli kerékpárosokat.

A szervező hozzátette, a reggelizés mellett a Bringázz a munkába! applikációt is népszerűsítették, mellyel pontokat lehet gyűjteni a munkába tekeréssel. Ez nem egy fitneszapplikáció, bár kiírja, hogy mennyi kalóriát égettünk el, és a távolságot is méri, de a játékban nem az számít, hogy öt, tíz vagy húsz kilométert tekerünk egy nap, hanem az, hogy egy héten hányszor, vagyis milyen gyakorisággal pattanunk nyeregbe azért, hogy dolgozni, iskolába menjünk. Szeptember 19. és október 22. között a legjobban teljesítők értékes ajándékokat nyerhetnek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában