A vármegye ízeivel

2023.08.24. 16:00

Gasztroünnep Csopakon szüreti hangulatban

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat szeptember 10-én, vasárnap ismét megrendezi a Bakony&Balaton Gasztroünnepet. A csopaki strandon egész nap koncertek, családi programok, táncház, bemutatók és kézműves kirakodóvásár, kóstoltatás, valamint kézműves mesterek, alkotók bemutatkozása várja a vendégeket.

Szeptember 10-én ismét Bakony&Balaton Gasztroünnep

Forrás: Veszprém Vármegyei Önkormányzat

Fellép többek között a Fülemüle zenekar, Kalász Máté és zenekara, este fél 7-kor pedig Pál István „Szalonna” és bandája ad koncertet. 

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre kiemelte: a Gasztroünnepet azzal a céllal indították útjára néhány évvel ezelőtt, hogy ez a program Veszprém vármegye jellegzetes gasztronómiai termékeinek, a Bakony erdei gombáinak, a Balaton-parti ízek és híres borvidékeink folyékony kincseinek prezentálásával hirdesse a Veszprém vármegyei patriotizmust. Továbbá meg kívánták vele szólítani mind a vármegyében élőket, mind pedig az ideérkező turistákat, hogy megismerhessék, milyen kincseket rejt ez a csodás vidék.

A Gasztroünnep keretében idén is hirdetnek főzőversenyt, a csapatok jelentkezését szeptember 4-ig várják a szervezők. A főzőversenyre idén a helyszínen készített, a vármegyére jellemző gasztronómiai alapanyagokból készült hagyományos szüreti ételekkel lehet nevezni, melyben az alábbi kötelező elemek közül legalább egynek szerepelnie kell: káposzta, birka- vagy marhahús, szőlő, bor, a Bakonyban honos vadak, gomba, balatoni hal. A főzőverseny első három helyezett csapata tárgyjutalomban részesül.

A fesztivál keretében adják át a „Tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” elnevezésű közterület-szépítési verseny díjait is, a megmérettetést idén 21. alkalommal szervezte meg a vármegyei önkormányzat. A Bakony&Balaton Gasztroünnep részletes programja, valamint a főzőverseny nevezési lapja elérhető a www.vpvarmegye.hu oldalon.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában