Csapat

2023.07.18. 14:00

Kerületi cserkésznagytábor Szentgálon

Vasárnap érkeztek meg a kiscserkészek, a fiatalabb korosztály, így 602 fővel vagyunk a táborban, újságolta a Napló érdeklődésére Varga Bálint táborparancsnok. A nap második felében Udvardy György érsek celebrált misét a táborlakóknak.

Juhász-Léhi István

A táborban Udvardy György veszprémi érsek celebrált szentmisét Fotó: Nagy Lajos

– A kerületünkben nagyon-nagyon régóta nem került megrendezésre hasonló találkozó, most viszont két vármegye cserkészei táboroznak egy időben egy helyen, Szentgálon – nyilatkozta lapunknak Varga Bálint. – Veszprém és Fejér vármegye cserkészei vannak jelen, ami 14 csapatot és több, mint 600 főt jelen a legsűrűbb napokban. 

Megtudtuk, ez a tábor elég speciális, hiszen a kerületek általában 3-5 évente szokták megrendezni az eseményt. A Közép-dunántúli Cserkészkerületben 2010 óta nem volt ilyen nagyszabású tábor. A táborparancsnok hatalmas megtiszteltetésnek nevezte azt, hogy Udvardy György celebrált szentmisét nekik. Megjegyezte, az érsekatya nagy támogatója a tábornak, és sokat tett azért, hogy megvalósulhasson.

A Veszprém vármegyei kerület IV. Károly cserkészcsapata egyébként bővül, növekvő tendenciát mutat. Kétévente vannak a csapatban őrsvezetőképzők, melyek ezt segítik. 

– Mindig van hova fejlődni, ám közösségünk szilárd – jelentette ki Varga Bálint, aki elmondta azt is, hogy a kerületi nagytábornak a rövidítéséből, a KNT-ből alkottak mozaikszót, amikor a szeptember elején elindult a szervezési folyamat. Három dologra helyezték a hangsúlyt: közösség, növekedés és találkozás. 

– Ezekben szeretnénk leginkább fejlődni kerületi szinten, csapatszinten, és azt szeretnénk, hogy a kerületünk cserkészei ezekben a napokban minél jobban növekedhessenek egymás és Isten felé – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában