Összefogás

2022.12.30. 14:00

Kerítést építenek a vadak ellen

A temető köré civil kezdeményezésére társadalmi munkában vadkerítést építenek a helyi lakosok.

Tóth B. Zsuzsa

A kapolcsi helyi lakosok összefogtak, hogy bekerítsék a temetőt a vadak ellen

Forrás: önkormányzat

Amint azt a település polgármesterétől, Márvány Pétertől megtudtuk, a temető az evangélikus és a katolikus egyház tulajdonában van és Kapolcs önkormányzata gondozza. 

- Egy évben több alkalommal végzünk a temetőben társadalmi munkát, olyankor fűkaszálást végeznek a helyi férfiak. A temető területét az északi oldalon bokros részek és szántóföldek határolják, így a szarvasok, őzek - különösen a tavaszi időszakban - bejárnak és lelegelik a frissen ültetett virágokat a szeretteik sírját gondozók bosszúságára. Emiatt civil kezdeményezésre társadalmi munkában vadkerítést építenek a helyi lakosok. A munka a közelmúltban elkezdődött, a beépítendő anyagokhoz támogatást nyújtottak a helyi cégek és egyéni vállalkozók. A kerítést várhatóan további két hétvége alatt elkészítik a helyi lakosok. 

Az első hétvégén a 275 méter hosszú nyomvonalat alakították ki, majd a kerítés oszlopait helyezték le a lelkes kapolcsiak. A munka után közösen fogyasztották el a szarvasborjú pörköltet és beszélgetéssel, jó hangulatban telt a nap hátralevő része.

Legközelebb az oszlopok megtámasztása és a vadháló felhelyezése következik – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a kapolcsi temető utcáját több lépésben fejlesztették már a helyiek társadalmi munkában, önerős beruházásokkal és pályázati források bevonásával. Így remélhetőleg a következő turisztikai szezon kezdetére Kapolcs hírnevéhez méltó módon megújult utcára lehetnek büszkék majd a kapolcsiak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában