November 11.

2022.11.12. 08:00

Óvodások Márton-napi lámpás felvonulása

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Sümegprágai Aranyalma Óvoda Koroncz Katalin intézményvezető irányításával a Márton-napi lámpás felvonulást.

Szijártó János

A Márton napi lámpás felvonulás nagy élmény volt az ovisoknak, de a jó hangulatú közösségi programnak köszönhetően ugyanez igaz az őket kísérő felnőttekre is

Fotó: Szijártó János / Napló

A pénteki (Márton-napi) eseményre az intézmény nemcsak az óvodásokat, hanem a szülőket és a falu "apraja-nagyját" is várta, azonban a komoly érdeklődés, a résztvevők nagy száma, vélhetően minden előzetes várakozást felülmúlt. A gyerekek a szülők, hozzátartozók és persze az óvónők, dolgozók kíséretében indultak lampionokkal felszerelkezve Márton keresésére. 

Fotós: Szijártó János / Napló

Útközben egy szegény emberrel is találkoztak, aki a templom felé irányította a népes csoportot. A lámpás felvonulás résztvevői az esti séta után végül visszatértek az óvodába, ahol az intézmény dolgozói szeretet vendégségre invitálták őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában