Civil nap a belvárosban

2022.09.04. 11:00

Tíznél is több civil szervezet mutatkozott be Veszprémben

A rendezvényt 15. alkalommal szervezték meg.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke elmondta, a nap során az érdeklődők megismerhették a kitelepülő szervezetek munkáját és tevékenységét, személyesen tájékozódhattak az egyesületek működéséről. Hozzátette, a rendezvény arra is lehetőséget adott, hogy a szervezetek tagjai is jobban megismerjék egymást.

Kérdésünkre elmondta, a járvány miatt megritkultak a közösségek találkozási lehetőségei, a közel két év pandémia után azonban éledeznek a szervezetek. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően átadták a Pro Civitate-díjat. Az elismerést idén a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek ítélték. A díjat Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) adta át Molnár Rolandnak, az egyesület elnökének. A délután során színpadi műsorok szórakoztatták az érdeklődőket. Két zenei formáció – a Blackjet duó és Vitorlák Music Band – mellett nyugdíjasklubok és civil szervezetek csoportjai léptek fel.

 

A Civil nap kísérőprogramjaként a gyerekeknek játszóházat szerveztek, valamint rendőrségi programok is várták az érdeklődőket. A színpadnál a veszprémi városrészek zászlóit is meg lehetett tekinteni.

Címkék#civilek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában