Gyűjtés

2022.04.20. 07:00

Jótékony célú műsort tartottak a menekültek javára Nemesvámoson

A helyi adventista és református közösség húsvéti jótékonysági műsort szervezett az Ukrajnában dúló háború menekültjeinek megsegítésére április 16-án, szombaton.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor/Napló

A házigazdák nevében Kalocsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház lelkipásztora elmondta, hogy a gyűjtés Kövesi Zoltán helyi versmondó ötlete volt. A jótékonysági rendezvény társszervezői pedig a Nemesvámosi Református Egyházközség, a Hetednapi Adventista Egyház és a helyi önkormányzat volt. 
A szervezőkhöz konkrét kérések érkeztek Bucsából, ahol többször áthaladt a front. Olyan egyszerű, hétköznapi dolgokat kértek tőlük, mint például elemlámpák, tartós elemek, hiszen áram hiányában tábortűznél főznek. Ezért elsősorban az ő javukra szervezték meg most a jótékonysági estet és a gyűjtést. 

Az amatőr szereplők által előadott, Krisztus halálát és feltámadását feldolgozó műsort Rónay György A hét első napján, amikor még sötét volt című, húsvét alkalmából írt versére fűzték fel a szervezők. Öt részre bontották a verset, melyeket képzett versmondók tolmácsoltak. A részek közé beillesztettek pantomim-, passió-, illetve filmjeleneteket, valamint kórusszámot is. Utóbbit, Joseph M. Martin Fit for a King című kórusművét a nemesvámosi adventista és református közösség összevont énekkarának előadásában hallhatták a jelenlévők. 

Az előadás végén felajánlott önkéntes adományok az Adra Adventista Fejlesztési és Segélyszervezet által jutnak célba, amely nagyon aktív volt az ukrajnai menekültek tartós élelmiszerrel és gyógyszerekkel való ellátásában, mintegy 1500 köbméter segélyszállítmányt juttattak már eddig célba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában