Új orvostechnikai eszköz

2022.01.18. 14:00

További fejlesztések várhatók a várpalotai Szent Donát Kórházban

Újabb röntgengéppel, több ultrahang-, valamint diatermiás és ergometriás készülékkel is gazdagodik a Szent Donát Kórház. Mintegy 218 millió forint állami támogatásból valósul meg a beruházás, melynek célja a keringési, mozgásszervi és mentális betegségek megelőzése, visszaszorítása, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítése.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly, Udut Árpád és Campanari-Talabér Márta az intézmény előtt

Forrás: Szabó Péter Dániel

A részletekről Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és Campanari-Talabér Márta polgármester jelenlétében Udut Árpád orvosigazgató számolt be a közelmúltban. 

Elmondta, a fejlesztésben érintett szakterület ezúttal a radiológia, a nőgyógyászat, a diabetológia, a kardiológia és a sebészet. Mintegy 218 millió forint állami támogatásból többek között egy újabb röntgengépet, nőgyógyászati, hasiés szívultrahang-készüléket, új diatermiás, valamint ergometriás készüléket is vásárol a kórház. A beruházás részeként a szakrendelések informatikai fejlesztése is megtörténik. - Az újabb beruházás jelentősen javítja a Várpalota és kistérsége ellátását, mivel a régi készülékek már eléggé elavultak, megértek a cserére - összegzett a Szent Donát Kórház orvosigazgatója. 

- Nagyon fontos, hogy az aktív ellátás hiányában a járóbeteg-szakellátás minél magasabb színvonalú legyen Várpalotán és a térségben - emelte ki Campanari-Talabér Márta polgármester, hozzátéve, ezt szolgálja az elavult eszközök és berendezések lecserélését célzó EFOP-pályázat is. - Egy hónappal azután, hogy átadhattuk a járóbeteg-szakellátást szolgáló mintegy 60 millió forint értékű röntgenkészüléket, újabb értesítést kapott városunk, hogy 218 millió forint értékben tovább fejleszthető az eszközpark - tette hozzá. 

- Az egészség a legfontosabb személyes érték, különösen a járvány idején - hangsúlyozta Kontrát Károly. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a magyar kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően a várpalotai kórházban új, korszerű, jó minőségű orvostechnikai eszközök állnak majd rendelkezésre a pontos diagnózisok felállításához. Hozzátette, bízik abban, hogy a helyi járóbeteg-szakellátást célzó fejlesztések a jövőben is tovább folytatódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában