Összefogás

2022.01.14. 07:00

Megszabadították a vörösberényi hegyet a szeméttől

Több mint tíz köbméter szemetet gyűjtött össze az az 52 önkéntes, aki jelentkezett a Szentesi Lovasfarm akciójára.

B. Virág Rita

Nagyon hasznos munkát végeztek az önkéntesek Fotó: Facebook

A Szentesi Lovasfarm ismét meghirdette az önkéntes szemétszedési akciót, ahol a résztvevők a vörösberényi szőlőhegy nagy részét takarították ki. Mint azt megtudtuk, több szakaszra felosztva, kisebb csoportokban indultak útnak az önkéntesek, és a kellemetlen, esős időjárás sem szegte kedvüket, rendületlenül dolgoztak kicsik és nagyok. Örömteli volt, hogy többen családostul, a gyerekekkel kö- zösen érkeztek a programra, ezzel is példát mutatva a leg- ifjabb korosztálynak, hogy a tiszta levegőért, környezetért tenni kell, sokszor áldozatos munkával jár a természet megóvása. A jókedvű önkéntesek nemcsak egy-egy ottfelejtett PET-palackot gyűjtöttek össze, hanem több kisebb-nagyobb szemétdombot, szemétlerakót is megszüntettek. Érthetetlen, hogy egyesek a kutyaeledeles konzervdobozokat, a használt autógumikat, a megunt játékokat, az elromlott elektromos eszközöket vagy a leselejtezett bútorokat miért az erdőbe, a fák közé szórják, teszik le. Hiszen azzal az erővel, amíg odáig eljutnak, kereshetnének egy szelektív tárolót a közeli városban, amibe belerakhatják a hulladékot. 

A munkát a Vörösberényi Gazdabolt kesztyűkkel segítette. A város pedig a szemétgyűjtők részére konténert bocsátott rendelkezésre, ezzel segítve a munkát. Végül több mint tíz köbméter hulladék gyűlt össze. A résztvevők az akciót szervezők jóvoltából teát, forralt bort és némi ropogtatnivalót is kaptak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában