Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivál – Telt ház, jó hangulat

Immár ti­zen­nyolcadik alkalommal rendezték meg a nagy sikerű Bakonyi Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált a hétvégén.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter, Boriszné Hanich Edit és Taras Silviu a megnyitóünnepségen

Forrás: Szervezők

Fotó: BALINT KOVACS

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a helyi közösség méltán lehet büszke az olaszfalui fejlesztésekre, amelyekben hatalmas munkája van az önkormányzatnak.

Boriszné Hanich Edit polgármester elmondta: a járvány miatt ugyan kimaradt egy év, de most újra összegyűlt a település apraja-nagyja. Beszélt az idén csekélyebb krumpli- és káposztatermésről is, amelynek már megkezdődött a betakarítása, továbbá szólt az elkészült beruházásokról, így az aszfaltozásokról, a járdaépítésről. Emellett sikeresen pályáztak tanyagondnoki autóbuszra és temetőfejlesztésre, sőt, új játszótere is lesz Olaszfalunak. A felsorolt beruházások össz­értéke több tízmillió forint. A polgármester hozzátette, átadták az Olaszfalut Eplénnyel összekötő murvás kerékpárutat, melynek elkészítésére a Verga Zrt. 50 millió forintot kapott, és az állami erdőgazdaság volt a kivitelező.

Ovádi Péter, Boriszné Hanich Edit és Taras Silviu a megnyitóünnepségen
Fotó: Szervezők

A rendezvény vendége volt az erdélyi Kökös település küldöttsége Taras Silviu polgármester vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában