elismerték a munkájukat

2021.06.21. 20:06

Balatonfüred büszke a pedagógusaira

Magas színvonalú, sokrétű az oktatás a városban, a pedagógusok azonnal és kreatívan reagáltak a pandémia kihívásaira, így vélekedett Bóka István a pedagógusnapi ünnepségen, az Anna Grand Hotel dísztermében hétfőn.

Kovács Erika

Steierleinné Viniczai Márta általános iskolai tanár és Bóka István polgármester

Fotó: Penovác Károly/Napló

Bóka István, Balatonfüred polgármestere köszöntőjében kiemelte, eltelt egy újabb év, ami az előzőhöz hasonlóan ismét kihívások elé állította a pedagógusokat, a nevelést, oktatást segítő dolgozókat, a szülőket és a gyerekeket is. Felidézte, 2020 márciusában, alig több mint egy éve, amikor a járvány elérte Magyarországot, senki nem tudhatta, hogy ez milyen nehézségekkel jár.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Nemcsak az egészségügyet kellett azonnal átállítani, hanem az oktatást is, a létminőségünket meghatározó két legfontosabb területet. Balatonfüreden is teljes joggal lehetünk büszkék a pedagógusokra, akik kreativitásukkal, eredményességükkel alkalmazkodtak az új helyzethez – fogalmazott.

Bóka István hozzátette, a legnehezebb időszakban is ott álltak a diákjaik, óvodásaik és a szülők mellett. Kitartó munkájuknak köszönhetően nem szakadt meg az oktatás, és közben a lehetőségekhez mérten folyamatosan dolgoztak a gyermekek személyiségén és lelki fejlődésén is. Elhangzott, napról napra készen álltak, hogy segítsék a gyermekeket, és adott esetben tartsák bennük és szüleikben is a lelket.

Bálintné Szekér Zita óvodapedagógus és Bóka István polgármester Fotó: Penovác Károly/Napló

A polgármester aláhúzta, a város mindig kiemelten kezelte az oktatást, az intézmények fejlesztését, ahogy a járvány alatt is történt: megújult a Lóczy Lajos Gimnázium és a Mesevilág tagóvoda, folytatódtak a sportpályaépítések. A polgármester szerint nagy szükség van a pedagógusok elismerésére, majd emlékezett a közelmúltban elhunytakra, és mielőbbi felépülést kívánt annak, aki beteg.

Az ünnepi gondolatok után a polgármester és Szűcs Attila, a Balatonfüredi Tankerületi Központ szakmai vezetője elismeréseket adott át. Hullerné Takács Ilona, a Radnóti Miklós Általános Iskola tanára részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) miniszteri elismerő oklevelet adományozott. Bálintné Szekér Zita, a Balatonfüredi Óvárosi Óvoda óvodapedagógusának, aki 40 esztendeje van a pályán, Dörnyeiné Szegvári Katalinnak, az említett óvoda pedagógusának, valamint Szűcsné Sallai Margitnak, az Eötvös Loránd Általános Iskola tanárának az EMMI Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott.

Steierleinné Viniczai Márta általános iskolai tanár Balatonfüred Közoktatásáért kitüntetésben részesült Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüred Közoktatásáért kitüntetést adományozott az önkormányzat Bálintné Szekér Zitának, a Balatonfüredi Óvárosi Óvoda óvodapedagógusának és Steierleinné Viniczai Mártának, a Radnóti Miklós Általános Iskola tanárának.

Virágot és oklevelet kaptak a nyugdíjba vonuló pedagógusok Holczer András alpolgármestertől, és ezekkel a kedvességekkel ajándékozta meg a jubiláló pedagógusokat Molnár Judit önkormányzati képviselő, bizottsági elnök.

Dr. Hullerné Takács Ilona tanár és Szűcs Attila, a Balatonfüredi Tankerületi Központ szakmai vezetője Fotó: Penovác Károly/Napló

Szabadi Edit, a balatonarácsi Csillagkert Óvoda vezetője társszerzőként részt vett egy óvodapedagógusokat érintő szakmai könyv elkészítésében, amelyet a résztvevők megtekinthettek a helyszínen az ünnepség után.

A pedagógusnapon a Lóczy Lajos Gimnázium diákjai szép műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában