fejlesztések

2020.10.24. 07:00

Falubuszt és játszóteret adtak át Raposkán

Díszpolgárt avattak a községben, átadták a játszóteret és az új falubuszt a közelmúltban tartott Szent Mihály-napi ünnepségen.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az eseményt megnyitva és a játszóteret, falubuszt átadva Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő méltányolta, hogy a járvány ellenére is megrendezte a település az ünnepséget szabad téren, betartva a szabályokat, valamint szólt a Magyar Falu programról.

Bolla Albert raposkai polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy kis közösség kormányzati támogatással és saját erővel, szorgalommal, összefogással sok mindenre képes.

– A különböző forrásokból megvalósított beruházások a közösség szeretetét, a lakosság megtartó képességét szolgálják, melyért sokunknak kell tenni, hogy az a jövőben is megmaradjon – mondta a polgármester. Köszönetét fejezte ki az elmúlt időszakban végzett munkáért Kovácsné Ottó Krisztina alpolgármesternek, Karácsonyi Alíz falugondnoknak, Karasszon Diána háziorvosnak és munkatársainak.

Iker Viktória jegyző köszöntötte Varga Józsefet, aki a Raposka díszpolgára címet vehette át a település érdekében több évtizeden át végzett önkormányzati munkája elismeréséül. Ugyancsak gratulált a község vezetőivel együtt Szentgyörgyi Ferencnének, aki a településen végzett közösségi munkája elismeréséül Raposkáért kitüntetést kapott.

Átadták a raposkai falubuszt és az új játszóteret. A képen Bolla Albert, Fenyvesi Zoltán és Beke Zsolt látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A nemzeti színű szalag átvágását követően a falubuszt és a játszóteret Beke Zsolt plébános áldotta meg.

Az ünnepségen a Tördemic Néptáncegyüttes tagjai táncoltak, a gyerekek origamiztak, és birtokba vették az új játszóteret. Kézművestermékek, szappanok, játékok, ékszerek, retró édességek, bolhapiac várta az érdeklődőket, majd közös vacsorával zárult a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában