Sportolási lehetőség több generációnak

2020.08.18. 11:30

Hivatalosan is átadták a nagyközönségnek az inotai szabadidőparkot

A pályázati forrásból épült létesítmény több generáció­nak is szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít a Búcsú téren.

Szabó Péter Dániel

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a játszóeszközöket a Búcsú téren

Fotó: Szabó Péter Dániel

Kicsik és nagyok egyaránt örömmel vették birtokba a szabadidőparkot. A közel 1000 négyzetméteres területen a gyermekjátékok mellett zömében saját testsúlyos edzést lehetővé tevő kültéri fitneszeszközök kaptak helyet, de más kondicionálóberendezések is megtalálhatók a Búcsú téren. Emellett kialakítottak parkolókat is, de padok, szemetesek és egy szaletli is megtalálható a területen.

– Ahhoz képest, hogy ez egy viszonylag kicsi projekt volt – hiszen 14 millió forintba került, s egy másik pályázatból egészítettük ki még fák és cserjék ültetésével –, nagy öröm látni, hogy az átadásra ilyen sok család kilátogatott. Rekordidő, alig két hét alatt létrehozta a kivitelező cég ezt a több generáció szórakozását, kikapcsolódását biztosító szabadidőparkot. A növényeket már elültettük, a füvesítés terveink szerint szeptemberben fog megtörténni, a nyári melegben a szakemberek szerint nincs értelme elvetni a magokat – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta polgármester, aki Petneházy Beatrix, a városrész önkormányzati képviselője és Onofer Attila, a Thury Sport Kft. ügyvezetője társaságában adta át a parkot a közönségnek.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a játszóeszközöket a Búcsú téren
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Egy évvel ezelőtt adta be a pályázatot a Thury Sport Kft. egy inotai szabadidőpark építésére. A célunk az volt ezzel a lépéssel, hogy egy olyan komplex létesítményt, egy közösségi teret hozzunk létre, ahol nemcsak a felnőttek tudnak sportolni, hanem az egész család együtt lehet, több generáció szórakozhat együtt, ezért a kültéri fitneszelemek mellett már a pályázatban is terveztünk játszótéri elemeket – mondta el kérdésünkre korábban Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában