mit tennél, ha nyernél a lottón?

2020.03.10. 21:02

A pénz témájával ismerkedtek a tapolcai diákok

A Pénz7 keretében nemcsak a tanórákon, hanem számos előadáson ismerkedtek a pénz témájával a Széchenyi István Baptista Középiskola diákjai.

Tóth B. Zsuzsa

Az iskola diákjai érdeklődve hallgatták a pénzügyi előadásokat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt Szollár Gyula igazgató lapunknak elmondta, a köznevelési oktatásirányítás minden évben meghirdeti a különféle témaheteket, amelyek közül választhatnak a középfokú iskolák.

– Általában a gazdasághoz, környezetvédelemhez, hétköznapi élethez kapcsolódnak a témahetek. Tavaly a környezetvédelem témája, idén pedig a pénz került előtérbe. Az intézmény munkatársai olyan témaköröket dolgoztak fel a tanórákon, amelyek a pénzhez kapcsolódnak. Az utolsó napon pedig vendégelőadók beszéltek a pénzről, gazdálkodásról – mondta el lapunknak az igazgató.

A hetet koordináló Fekete Lajos tanártól megtudtuk, hogy a rendőrkapitányság, a Lelki Egészségközpont, a különféle bankok munkatársai előadásaik keretében beszéltek a digitális biztonságról, a bankkártyák használatáról, továbbá szó volt a megtakarítás fontosságáról. Napirendre került a bűnmegelőzés és a finanszírozási lehetőségek. A diákok megismerkedtek a pénz emberformáló hatásával, az internetes vásárlások veszélyeivel. Feldolgozták a meggazdagodás és a korszerű pénzkezelés témáját, beszéltek a pénznek a lélekre gyakorolt hatásáról, különös tekintettel egy lottóötös esetére.

Az iskola diákjai érdeklődve hallgatták a pénzügyi előadásokat Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Népszerű volt az épületben elrejtett QR-kódok alapján való kutatás, és az aulában elhelyezett kódzáras széf, amelyet különféle kérdésekre adott helyes válaszokkal lehetett kinyitni, hogy hozzájussanak az elrejtett ajándékokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában