támogatták az iskolát

2020.02.23. 08:38

Télűző pogácsafesztivált tartottak Pétfürdőn szombaton

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a településen a télűző pogácsafesztivált szombaton a Közösségi Ház és Könyvtár épületében.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

Angeli Katalin a pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta, szeretné, ha a tél, a szomorúság és a rossz gondolatok elűzése után, a farsangi szezon végével a pétfürdői lakosok azt keresnék az életükben, ami összeköti őket, ami közös bennük.

Fotó: Nagy Lajos

- A lelkünknek szüksége van pihenő- és megállóhelyekre, örömre, ünnepekre és megtanulható, átörökíthető hagyományokra is. Az európai kultúrkörben sok ezer éve hagyomány a farsang. Ehhez a generációkról generációkra átívelő szokásrendszerhez kapcsolódott hozzá immár tizenkét éve a péti pogácsafesztivál – tette hozzá Angeli Katalin.

A XII. Télűző Péti Pogácsafesztivál keretében a „Panelkuckó” Napköziotthonos Óvoda Micimackó csoportja, a Horváth István Általános Iskola tanulói, a Péti Férfikar, a Vadrózsa Citerazenekar és az Eszterlánc Mazsorett Együttes mutatták be műsorukat. A fellépők sorát színesítette a 2013-ban alakult Dance Action SE csapata, valamint a Muskátli Táncegyüttes.

A pogácsafesztivál ideje alatt az emeleten volt lehetőség a különböző ízesítésű, formájú és nagyságú pogácsákat megvásárolni, amelynek bevételét a szervezők a Horváth István Általános Iskola alapítványának, a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért ajánlották fel. A jótékonysági pogácsasütésre összesen 45 egyéni és csoportos felajánlás érkezett. A finom pogácsák készítőit Angeli Katalin jelképes ajándékkal jutalmazta meg a megnyitó keretében.

A „Panelkuckó” Napköziotthonos Óvoda Micimackó csoportja színesítette a fesztivál programját
Fotó: Nagy Lajos

Az idei Pogácsafesztivál jó hangulatáról Droppil Tibor gondoskodott harmónikájával, az emeleten pedig arcfestés és lufibohóc várta az érdeklődőket. A Várpalota- Pétfürdői Kertbarát Kör idén is vendégül látta hideg és meleg italokkal a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában